گزارش سیاسی: نقش کلیدی آرای جمعیت اسپانیایی زبان  در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 

گرگ فلاکوس، خبرنگار صدای آمریکا، هیوستون

رشد جمعیت اسپانیایی زبان ها در میان اقلیت های قومی ساکن ایالات متحده نسبت به سایر جوامع قومی سریع تر است.

در حالی که جمعیت اسپانیایی زبان ها بیش از ۴۴ میلیون تخمین زده می شود، این جامعه تنها حدود ۹ درصد کل آرا را به خود اختصاص می دهد.

بسیاری از ساکنان اسپانیایی زبان اقامت قانونی ایالات متحده را ندارند .

درصد بالایی از آنها که دارای اقامت قانونی آمریکا هستند زیر سن قانونی بوده و واجد شرایط شرکت در انتخابات نیستند.

نظرسنجی های انجام شده در میان اسپانیایی زبان ها ازحمایت گسترده این جامعه از باراک اوباما، نامزد حزب دموکرات حکایت می کند.

لازم به ذکر است که تاثیر آرای این گروه در نتیجه انتخابات۴ نوامبر مشروط به حضور فعال واجدین شرایط پای صندوق های رای می باشد.

در محله های اطراف هیوستون که حضور اسپانیایی زبان ها بیشتر به چشم می خورد، مسائل اقتصادی، خدمات درمانی و مهاجرت در مرکز توجه مردم قرار دارد.

کارگران غیرقانونی از حق رای برخوردار نیستند و شمار اندکی از آنها که حاضر به گفتگو با خبرنگاران می شوند، نسبت به مسائل سیاسی آمریکا اظهار بی علاقگی می کنند.

این در حالی ست که بعضی از اسپانیایی زبان ها که دارای اقامت قانونی ایالات متحده هستند نسبت به وضعیت مهاجران غیرقانونی ابراز نگرانی می کنند.

یک مرد جوان اسپانیایی می گوید که مهمترین مسئله، اصلاح قانون مهاجرت است زیرا کارگران غیرقانونی که بخشی از جامعه اهل آمریکای لاتین است را تشکیل می دهد، با مشکلات بسیاری روبرو هستند.

اوباما، نامزد مورد علاقه بسیاری در این گروه می باشد.

بیشتر اسپانیایی زبان ها دارای عقاید مذهبی شدید هستند و حمایت اوباما از حق سقط جنین نارضایتی برخی در این جامعه را فرهم آورده است.

در مقام مثال، یک خانم اسپانیایی زبان در این باره می گوید تنها چیزی که من در مورد اوباما دوست ندارم حمایت او از سقط جنین و مسائلی از این قبیل است.

با وجود این در سراسر کشور، نسبت طرفداران اوباما بین اسپانیایی زبان ها، حدود دو به یک تخمین زده می شود.

جان مک کین، نامزد حزب جمهوری خواه، علیرغم این که دوسال پیش حمایت خود را از ااصلاح قانون مهاجرت که باعث اقامت قانونی صدها هزار کارگر غیرقانونی شد را اعلام کرده بود، هنوز برای کسب حمایت این رای دهندگان با مشکلات زیادی مواجه است.

گابریل سانچز، کارشناس علوم سیاسی دانشگاه نیومکزیکو در این باره می گوید: « این مشکل از این امر ناشی می شود که مک کین پس از مواجهه با انتقادهای درون حزبی، از موضع خود در مورد اصلاح قانون مهاجرت عقب نشینی کرد.
مک کین برای پیروزی در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری خواه ناچار به تغییر مواضع خود در مورد مسائلی همچون مهاجرت گردید و متاسفانه این امر سبب شد آن گروه از اسپانیایی زبان ها که به مسائل مهاجرت اهمیت می دهند از حزب دموکرات طرفداری کنند.»

بنا به گفته سانچز، در این انتخابات نسبت به مشکلات اقتصادی، مسائل مهاجرت توجه و اهمیت کمتری را به خود جلب کرده و در حال حاضر دیگر حتی یک مسائله خاص وجود ندارد که اسپانیایی زبان ها را از دیگر رای دهندگان متمایز کند.

سانچز در ادامه می گوید:« بسیاری از مردم تصور می کنند که رای دهندگان اسپانیایی زبان در سطح ملی و یا در نیومکزیکو بر مبنای مسائل قومی رای می دهند، در صورتی که چنین امری صحت ندارد. اسپانیایی زبان ها همچون بقیه اقشار جامعه حضور فعال دارند. آنها به مشکلات مهم پیرامونشان توجه کرده و تلاش می کنند که این مسائل را با مواضع نامزدها مطابقت دهند.»

یکی از عواملی که باعث محدودیت تاثیر رای اسپانیایی زبان ها در انتخابات گذشته بوده این است که تعداد افراد واجد شرایط رای، بسیار بیشتر از تعداد افرادی ست که پای صنوق های رای حاضر می شوند.

در تلاشی به منظور جلب آرای جامعه لاتین پای صندوق های رای، یک خط تلفن بی طرف برای اطلاع رسانی به رای دهندگان در لوس آنجلس راه اندازی کرده است.

مردم سراسر آمریکا می توانند به طور رایگان با این شماره تماس بگیرند و سوالات خود را به زبان انگلیسی و یا اسپانیایی مطرح کنند.

هدف از اجرای این طرح این است که رای دهندگان جامعه لاتین اطلاعات لازم را به دست آورده و روز انتخابات در حوزه های رای گیری حضور پیدا کنند.

اریک واگنر، سخنگوی این موسسه در این باره می گوید: « احتمال دارد درصد رای دهندگان اسپانیایی زبان به ۹ درصد بالغ شود. این رقم در انتخابات ۴ سال پیش ۸⁄۵ درصد بوده است. در رای گیری ریاست جمهوری امسال، تاثیر رای دهندگان اسپانیایی زبان در ایالت هایی که نامزدها رقابت فشرده ای دارند، نقش کلیدی و آشکاری بازی خواهد کرد. ما می دانیم که آرای جامعه لاتین در نتایج انتخابات این ایالت، خصوصا" در نیومکزیکو، کلورادو و فلوریدا، درغرب ایالات متحده تاثیرگذار خواهد بود. از انجا که شمار بسیاری از جامعه لاتین زبان ها برای رای دادن ثبت نام کرده اند، تردیدی نداریم که رای آن ها در این ایالت ها برای نامزدها سرنوشت ساز خواهد بود. »

هم اکنون کارشناسان سیاسی روی تاثیرات آرای جمعیت اسپانیایی زبان در انتخابات امسال تحقیق می کنند چرا که رشد سریع جمعیت در جامعه اسپانیایی زبان آمریکا می تواند نقش به سزایی در انتخابات آینده ایالات متحده بازی کند.