رییس پیشین بانک مرکزی آمریکا بحران مالی جاری را یک «سونامی اعتباری که در هر قرن یکبار روی می دهد» توصیف کرده است.
آلن گرینسپن روز پنجشنبه این نظر را در یکی از جلسات متعددی که کنگره برای یافتن علت بحران اقتصادی و جلوگیری از تکرار آن تشکیل داده است ابراز داشت.
او بیش از هجده سال ریاست بانک مرکزی آمریکا را بر عهده داشت و در مجموع مخالف کنترل های سخت بر فعالیت های موسسات مالی بود.گرينسپن اکنون خواستار نظارتی نزديک تر بر شرکت های مالی است، و به عنوان مثال پيشنهاد کرده است شرکت هائی که سهم منتشر و عرضه ميکنند، ملزم به حفظ بخشی از سهام شوند تا امکان علنی شدن مخاطرات فراهم شود.
گرينسپن بحران جاری مالی را تکان دهنده خواند و پيش بينی کرد بيکاری به ميزانی قابل توجه افزايش خواهد يافت.
در همين حال مجری برنامه هفتصد ميليارد دلاری دولتی نجات موسسات مالی به يک کميته رسيدگی در سنای آمريکا گفت دولت در شکل بخشيدن به عمليات اجرائی اين برنامه عظيم پيشرفت های عمده ای داشته است. نيل کشکاری همچنين گفت نشانه هائی از بهبود در بازارها ديده شده است.
امروز شاخص های معرف ارزش سهام در بورس های آسيائی سير نزولی داشتند که بيشتر ناشی از واکنش سرمايه گذاران به يک رشته گزارش های مايوس کننده در باره درآمد های چندين شرکت عمده بود. شاخص نيکه ئی در بورس توکيو چهار و نيم درصد زيان نشان داد، و شاخص کاسپی در بورس سئول قريب هفت و نيم درصد پائين رفت. تنزل شديد اين شاخص ناشی از سقوط سهام شرکت های عظيم الکتريکی سامسونگ و اتوموبيل سازی هاندی بود.
ارزش پول کره جنوبی، موسوم به وون نيز، همراه با يورو، پول واحد اروپائی، به ميزان قابل توجهی کاهش يافت.
بورس های سيدنی، ولينگتون و هنگ کنگ نيز زيان هائی عمده نشان دادند. ارزش سهام در اغلب بورس های اروپائی نيز در معاملات بعداز ظهر نوسان داشت. معاملات در بورس های آمريکا با شاخص هائی شروع شد که سير نزولی نشان داشتند، ولی در معاملات نيم روز اندکی بالا رفتند. شاخص سهام موسوم به داوجونز در معاملات روز چهارشنبه بيش از پنج درصد تنزل کرد، و شاخص موسوم به استاندارد اند پور پانصد نيز با تنزلی شش درصدی به پائين ترين سطح در پنج سال اخير رسيد.
خوزه باروسو رئيس کميسيون اروپائی ميگويد مقابله با بحران جاری مالی مستلزم هماهنگی های جهانی در سطوحی بی سابقه است. باروسو که در پکن صحبت ميکرد گفت اين بحران در کانون مذاکرات کنفرانس دو روزه کشورهای آسيائی و اروپائی است که روز جمعه در پايتخت چين گشايش می يابد.
در همين حال واشنگتن رهبران بيست کشور موسوم به گروه بيست را برای روز پانزدهم نوامبر به کنفرانسی دعوت کرده است که بحران جهانی پولی مهم ترين موضوع در دستور کار آن است. کشورهای عمده صنعتی، و قدرت های جديد اقتصادی نظير چين، هند و برزيل ، کشورهای گروه بيست را تشکيل ميدهند. مقامات کاخ سفيد ميگويند رهبران سازمان ملل متحد، صندوق بين المللی پول و بانک جهانی نيز به کنفرانس دعوت شده اند. تبادل نظر در باره اقدامات بعمل آمده برای مقابله با بحران جاری، و راههای جلوگيری از بروز مشکلات اقتصادی در آينده، بخشی ديگر از برنامه کنفرانس واشنگتن است.