در سرزمين های فلسطينی، آغاز فصل برداشت محصول، با درگيری ميان کشاورزان و ساکنان آبادی های يهودی نشين کرانهء باختری رود اردن همراه بود.
***
در روستاهای واقع در کرانهء باختری رود اردن، نزديک مرز ميان سرزمين های فلسطينی با اسرائيل، جايی که در نيمهء پاييز، فصل برداشت محصول زيتون آغاز می شود، اين روزها، فعالان صلح بين المللی به کمک زيتونکاران شتافته اند. اين منطقه، در سالهای اخير بارها صحنهء درگيری ميان کشاورزان محلی با ساکنان يهودی نشين ها بر سر مالکيت باغهای زيتون بوده است.
روز شنبه در نزديکی باغهای زيتون الخليل، تعدادی از ساکنان آبادی های يهودی نشين اسرائيل – که مدعی اند کشت زيتون در زمين های متعلق به آنان انجام گرفته است - به دو خبرنگار بين المللی حاضر در محل حمله ور شدند. فيلمی که از درگيری ميان خبرنگاران با يهودی نشينان گرفته شده است، آنها را در حالی نشان می داد که به خبرنگاران حمله کردند و دوربين يکی از آنها را شکستند. اما نيروهای نظامی اسرائيل که در محل حضور داشتند، اقدامی در جهت جلوگيری از اسرائيليان نکردند. اين نکته را جنت بن وی، تلاشگر صلح بين المللی که در محل حضور داشت، نيز تأکيد کرد.
اين در حالی است که ارتش اسرائيل می گويد طرحی را برای برقراری آرامش در ايام برداشت محصول در دست اجرا دارد.
روستاييان منطقه شاکی اند که همه ساله يهوديان افراط گرای ساکن آبادی های اطراف به باغهای آنها حمله می کنند؛ و درختان زيتون شان را از بين می برند. درگيری های پراکنده در طول هفتهء گذشته در مناطق مرزی کرانهء باختری – و به ويژه در اطراف حصار امنيتی اسرائيل – که بخش بزرگی از باغهای زيتون آنها را بلعيده - ادامه داشته است.
مصطفی برغوتی، نمايندهء مجلس فلسطينيان که برای کمک به زيتون چينی به روستای نعلين رفته است، می گويد ساکنان تندروی آبادی های يهودی نشين اطراف، باغات و درختان زيتون اهالی اين روستاها را – که تنها منبع درآمد آنهاست – از بين برده اند؛ و روستاييان ساکن کرانهء باختری برای بقای خود ناگزير از جنگی وحشتناک با ساکنان يهودی نشين ها شده اند.
حمدالله، يک کشاورز ساکن روستای عزموط، می گويد ما از ارتش اسرائيل اجازه نامه داريم که در روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه محصول خود را برداشت کنيم. من روز پنجشنبه همراه با اعضای خانواده ام برای برداشت محصول مراجعه کردم، و اتوموبيلم را در محلی در ديدرس سربازان اسرائيلی پارک کردم؛ تا با خيال آسوده به کار بپردازم؛ اما در بازگشت متوجه شدم که يهوديان افراطگرا به اتوموبيلم خسارت زده اند.
روستای بيلين نيز روز جمعه صحنهء درگيری ميان فعالان صلح بين المللی و فلسطينی با سربازان اسرائيلی در اعتراض به ديوار حايل مرزی بود.
سربازان اسرائيلی برای پراکنده کردن افرادی که قصد داشتند بخشی از نرده های حايل را بردارند، گاز اشک آور به سوی آنها پرتاب کردند.
از سال ٢٠٠٢ تا کنون دو سوم ديوار امنيتی ساخته شده است. اين ديوار – که بخش هايی از آن از بتون، و قسمت های ديگری از سيم خاردار درست شده است – در صورت تکميل، مجموعاً هشتصد کيلومتر خواهد بود. اسرائيل می گويد ديوار موقتی است؛ و برای حفاظت از اتباع آن کشور در برابر حملهء ستيزه جويان فلسطينی ضرورت دارد؛ اما فلسطينيان می گويند ديوار، بخشی از زمين ها و کشتزار هايشان را عملاً ضميمهء خاک اسراييل کرده است.