وزارت بهداشت چين، برای کنترل ملامين صنعتی در شير، لبنيات و ساير مواد غذايی، استاندارد هايی را تعيين کرد.
تعيين اين استاندارد ها در روز چهارشنبه، بدنبال مرگ ٤ کودک و بيماری ٥٤ هزار نوزاد ديگر در چين صورت گرفت که ناشی از شير خشک آلوده به ملامين صنعتی بود.
بحران آلودگی شير ، لبنيات و ساير مواد غذايی که با شير ساخته می شود نه تنها در آن کشور بلکه در کشور های وارد کننده مواد غدايی نيز ايجاد هراس کرد و رسوايی ناشی از شير آلوده و بويژه شير نوزاد موجب ممنوعيت واردات و فروش مواد غذايی ساخت چين شد.
چند شرکت عمده توليد کننده شير نوزاد و لبنيات ، به منظور کم کردن هزينه و افزايش سود، ابتدا شير را رقيق کرده و سپس به آن ملامين صنعتی اضافه می کردند تا ظاهرا پروتئين آن افزايش يابد.
ملامين صنعتی که در ساخت پلاستيک رنگ و چسب به کار می رود اگر خورده شود موجب ايجاد سنگ کليه خواهد شد که بويژه برای نوزادان و کودکان مرگبار است.
وزارت بهداشت چين در حالی که تصديق کرده است شير و لبنيات مقدار بسيار کمی از ملامين ظرف حاوی آن را جذب می کند افزودن هر گونه ملامين اضافی به شير را ممنوع کرده است.
وزارت بهداشت چين اعلام کرد که وجود ١ ميليگرم ملامين در يک کيلوگرم غذای نوزاد و دو و نيم ميليگرم آن در يک کيلوگرم شير و يا مواد غذايی که دارای بيش از ١٥ درصد شير هستند برای سلامتی مضر نيست که اين مقدار ناشی از جذب ملامين از طريق ظرف آن است.
تاکنون چين هيچ گونه استانداردی برای کنترل ملامين در شير نداشت و آزمايش در مورد شير آلوده در آن کشور نشان داده ميزان ملامين آن ٦١٩٦ ميليگرم در يک کيلو گرم بوده است.
دولت چين شديدا تلاش می کند با مساله آلودگی مواد غذايی و بحران ناشی از آن که بر صادرات مواد غذايی آن کشور اثر گذاشته رسيدگی کند.
در همين حال وزير بهداشت فيليپين اعلام کرد که در نوعی از شير وارداتی چين که از فروشگاه های آن کشور جمع اوری شده و تحت آزمايش قرار گرفته بود ملامين يافت شده است.
دولت فيليپين ماه گذشته ورود و فروش شير و مواد حاوی شير را از چين ممنوع کرد.
دست کم ١٢ کشور از اندونزی تا کنيا تا کلمبيا ورود لبنيات و مواد غذايی حاوی شير چون انواع شيرينی ها را ممنوع کرده اند و برزيل آخرين کشوری است که به اين جمع افزوده شده است.