ترکیه تعهد کرد تلاش برای مبارزه با چریک های جدايی طلب کرد را شدت بخشد

بنا به اظهار رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، در این نبرد ۲ تن از سربازان آن کشور مفقود و ۲۳ چریک کرد نیز از پا آمده اند.

این شدید ترین برخورد نیروهای مسلح ترکیه با چریک های کرد آن کشور در ۸ ماه گذشته محسوب می شود، و باعث شد تا نخست وزیر ترکیه سفر رسمی خود را به ترکمنستان نیمه کاره خاتمه داده و عبدالئه گل رئیس جمهوری ترکیه نیز بازید از فرانسه را به تعویق اندازد.

به گفته یکی از سخنگویان ارتش ترکیه بنام ژنرال متین قوراک، روز جمعه چریک های کرد به یکی از قرارگاه های ارتش ترکیه در جنوب شرقی و در نزدیکی مرز های مشترک آن کشور با عراق یورش بردند، و نیروهای مسلح ترکیه نیز در پاسخ از زمین و هوا مواضع این چریک ها در شمال عراق را بمباران کردند.

هر ۱۵ سرباز ترکِ کشته شده در این نبرد در محل قرارگاه یا در نزدیکی آن از پا درآمده اند، امری که حاکی از شدت شبیخون چریک های کرد و بهره گیری آنها از عامل غافلگیری است.

آمریکا و اتحادیه اروپا و عراق با صدور اعلامیه های جداگانه ای تحرک اخیر چریک های کرد وابسته به حزب کردستان عراق (پ. ک. ک.) را محکوم و از ترکیه حمایت کردند.

حزب کارگران کردستان تشکیلات سیاسی – نظامی ست که از سال ۱۹۸۴ برای کسب خود مختاری در مناطق جنوب شرقی ترکیه مبارزه و از خاک عراق بعنوان پناهگاه چریک های خود استفاده می کند. تا بحال تقریبا ۳۴ هزار نفر در در گیری های مسلحانه چریک های کرد با قوای مسلح ترکیه از پا درآمده اند.

در ۱۷ اکتبر مجوز مجلس ترکیه به نیروهای مسلح آن کشور برای انجام عملیات فرامرزی در خاک عراق به منظور پیگیری چریک های کرد خاتمه می یابد، و قرار است قوه مقننه ترکیه اواخر ماه جاری در مورد تمدید این مجوز تصمیم گیری کند.

منطقه کردستان عراق با ثبات ترین بخش این کشور جنگ زده بشمار می آيد و عملیات ارتش ترکیه در تعقیب چریک های کرد طبیعتا به پایداری اوضاع در آن ناحیه صدمه می زند.

از سوی دیگر، ترکیه از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و متحد آمریکاست، و به همین دلیل تلاش های فرامرزی نیروهای مسلح ترکیه برای تعقیب و تخریب پناهگاه های چریک ها در شمال عراق، تنش زیادی در آنکارا در خصوص یافتن موازنه ای پایدار میان ضرورت های حفاظت از امنیت ملی و تعهدات ناشی از سیاست خارجی و حسن همجواری بوجود آورده است.