سير صعودی قيمت های نفت متوقف شد و مجددا به مسيری نزولی بازگشت

قيمت های نفت که در واکنش به تصميم اوپک برای کم کردن توليد بالارفته بود، برغم گزارش دولت آمريکا در مورد پائين رفتن ميزان موجودی در انبارها به سبب طوفان دريائی گوستاو، مجددا سير نزولی پيدا کرده است.

قيمت نفت خام سنگين در معاملات اوليه امروز، چهارشنبه، در بورس نيويورک با تنزلی يک درصدی به کمتر از بشکه ای صد و سه دلار تنزل کرد

. اين تنزل در شرايطی حاصل شد که وزارت انرژی آمريکا گزارش داد ميزان موجودی نفت دولت قريب شش ميليون بشکه به سبب بسته شدن هفته گذشته تاسيسات توليدی در خليج مکزيک، در جريان طوفان دريائی گوستاو، کاهش پيدا کرده است.

اين تنزل همچنين در شرايطی حاصل شد که يک گزارش جديد ميگويد تقاضا برای نفت در سال جاری و سال آينده کاهش می يابد. آژانس بين المللی انرژی ميگويد مصرف کنندگان بخصوص در آمريکا به سبب گران شدن قيمت های نفت در نحوه و عادات مصرفی خود تغييراتی داده اند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، تصميم گرفته است توليد نفت را روزانه قريب نيم ميليون بشکه کاهش دهد، هرچند که رئيس اوپک روز سه شنبه گفته بود وزيران احتمال دارد سطح کنونی توليد را حفظ کنند. آمريکا از تصميم اوپک انتقاد کرده است. دانا پرينو سخنگوی کاخ سفيد ميگويد آمريکا مايل است شاهد وجود نفت بيشتری در بازار باشد. وی همچنين گفت پرزيدنت بوش از قانون گذاران خواستار رای دادن به گسترش حفاريهای نفتی در آمريکا شده است.

اوپک نيز گفته است پيشنهاد روسيه را برای همکاريهای بيشتر بررسی ميکند. ايگور سچين معاون نخست وزير روسيه پيشنهاد همکاری را روز سه شنبه همراه با پيشنويسی برای توافق به اوپک ارائه داد. سچين که در عين حال رئيس شرکت نفت دولتی راسنفت است ميگويد همکاری گسترده با اوپک برای روسيه يک اولويت است. روسيه در اوپک عضو ناظر است و پس از عربستان سعودی دومين صادر کننده بزرگ نفت جهان است. اوپک و روسيه قريب نيمی از نفت جهان را توليد ميکنند.

اوپک در اطلاعيه ای جداگانه ميگويد اندونزی از عضويت اين سازمان خارج ميشود.

قيمت های نفت در بورس نيويورک از ژوئيه گذشته که رکوردی صد و چهل و هفت دلاری بجا گذاشت تا کنون قريب سی درصد کاهش يافته است.