گزارش: غرش توفان دريائی آيک در کوبا و جزاير کارائيب

توفان استوايی آيک به يک توفان دريايی بسيار خطرناک تبديل شد و با بادهايی به سرعت ۲۱۵ کيلومتر در ساعت، به جزاير کارائيب در آمريکای مرکزی رسيد.

انتظار می رود اين توفان استوايی که از لحاظ شدت در رديف توفان های درجه ٤ طبقه بندی شده روز گذشته از باهاماس عبور کرده و امروز، دوشنبه، غرش خود در کوبا را آغاز کرده است.

اين در حالی است که ، کشورهای حوزه دريای کارائيب، چند روز پيش هم شاهد باران های سيل آسا و باد های شديد توفان استوايی هنا بودند که خسارت و تلفات زيادی در آن منطقه برجای گذاشت.

توفان دريايی آيک امروز با سرعت ٢٤ کيلومتر در ساعت و تندبادهايی به سرعت ۲۱۵ کيلومتر در ساعت به جزاير ترکس و کايکاس در دريای کاراييب رسيد.

به پيش بينی مرکز ملی توفان آمريکا آيک قادر است ۳۰ سانتی متر باران توليد کرده و بادهای سهمگين آن، موج هايی با ارتفاع پنج و نيم متر را ايجاد کند.

با نزديک شدن اين توفان مهيب جهانگردان و ساکنان جزاير ی که در مسير آن قرار داشتند هتل و منازل خود را ترک کردند و به پناهگاه ها هجوم آوردند.

دولت دو جزيره ترکس و کايکاس که در شمال هائيتی قرار دارد و متعلق به بريتانيا است از مردم خواسته است که از نواحی ساحلی حذر کنند و در پناهگاه ها منزل گزينند.

اين توفان بسياری از منازل را در جزيره ترکس خراب کرده است.

اين جزاير در هفته گذشته نيز ٥ روز در معرض باد و باران های توفان هنا قرار داشتند که موجب سيل و خسارت شد.

در همين حال مردم هائيتی نيز با نزديک شدن آيک به مناطق مرتفع پناه بردند.

شهروندانی که از توفان هنا جان سالم به در بردند تلاش می کردند پياده يا با اتومبيل خود را به پناهگاه های دولتی برسانند در حالی که ٤٠ هزار نفر ديگر نيز در اين پناهگاه ها به سر می برند.

توفان هنا در هائيتی موجب کشته شدن ١١٦ نفر شده است ولی امدادگران نگرانند اين شمار افزايش يابد زيرا با رسيدن آيک به هائيتی و بالا رفتن آب رود خانه ها نجات کسانی که در ميان آب محاصره شده اند و رساندن آذوقه و مواد اضطراری به توفان زدگان با مشکل بيشتری روبرو خواهد شد. برخی از توفان زدگان از دو شنبه گذشته دسترسی به آب آشاميدنی و آذوقه نداشته اند.

توفان هنا در ايالات متحده نيز خساراتی برجای گذاشت. در کارولينای شمالی درختان شکسته يا ريشه کن شدند، جاده ها مملو از آب شد، و برق در برخی مناطق قطع شد.

١٥٠٠ نفر در کارولينای شمالی و ٦٥٠ نفر نيز در کارولينای جنوبی به پناهگاه ها پناه بردند.

هم اکنون شهر های شمالی چون بوستون برای مقابله با باران های شديدی که در راه است آماده می شوند.