اافزايش بهای مواد غذايی و تغِييرشيوه خرید و روش زندگی آمريکاييان

افزایش روزانه قیمت مواد غذایی در جهان، تنها بر خانواده ها و مردم کشورهای درحال توسعه اثر نمی گذارد. جولی تابوه خبرنگار صدای امریکا در واشنگتن با چند خانوار ساکن این ناحیه درمورد افزایش بهای مواد خوراکی و تاثیر آن بر زندگی شان صحبت کرده است .

برای بسیاری از آمریکایی ها، رفتن به سوپرمارکت های محل فروش مواد غذایی هر روز با بالارفتن سرسام آور قیمت ها سخت ترمی شود. بنا برآمار و ارقام تازه، قیمت مواد غذایی از ماه ژوئیه سال گذشته تا کنون به مقدار ۷ درصد بالارفته است. در این میان قیمت کورن فلکس و غلات ۱۲ درصد ، لبنیات بیش از ٨ درصد و میوه و سبزی ۰ درصد افزایش یافته است. بهای مواد غذایی حاوی چربی ها وروغن ها نیز به مقدار ۱۲ درصد بالا رفته است.

برخی از خریداران مواد خوراکی اجبارا بدنبال حراج های ویژه به مغازه ها و مارکت های تازه میروند. با افزایش قیمت مواد خوراکی به مبلغ سی تا چهل دلار بیشتراز گذشته ، این خریداران، به مارکت های نزدیکتروارزانترمیروند تا در استفاده از بنزین صرفه جویی کنند همچنین ازخوردن غذا دررستوران ها صرفنظرمیکنند تا قادر به پرداخت این مابه التفاوت باشند.
یکی از این خریداران در سوپرمارکتی در ایالت ویرجینیا درنزدیکی واشنگتن میگوید:
«من سعی میکنم تا حد امکان از حرام کردن غذا خودداری کنم و فقط موادی را بخرم که واقعا لازم دارم.»
شرایط اقتصادی ناموزون کنونی همچنین بسیاری ازافراد را از خرید و فروش خانه منصرف کرده است.
حامیان مردم کم بضاعت می گویند بیشتر صف های تقاضای غذای رایگان را افرادی شاغل با درآمد ناچیزتشکیل میدهند. خانم رکسانا رایس از سازمان «غذا برای دیگران» درشهر واشنگتن که درسال بیش از ۲ میلیون پاند غذای رایگان در اختیار متقاضیان میگذارد میگوید:
"درسال گذشته بیش از ۱۷ درصد به تعداد متقاضیان غذای رایگان افزوده شده است و این تعداد همچنین درحال افزایش است. افزایش مداوم قیمت بنزین و مواد خوراکی، عدم ازدیاد دستمزدها، همچنین بالارفتن میزان بیکاری همه دست بدست هم داده است تا به تعداد درخواست کنندگان غذای رایگان درسازمان ما و سازمان های مشابه افزوده شود. بیشتراین تقاضا کنندگان را کسانی تشکیل میدهند که بتازگی مشاغل خود را از دست داده اند و یا اینکه باوجود داشتن کار، نمیتوانند از عهده مخارج زندگی بربیایند.»

ایزک کوهن، اقتصاد دان و مدیرمشاور یک سازمان بین المللی غذا در واشنگتن معتقد است افزایش استفاده از مواد غذایی درکشورهایی چون چین و هند با جمعیتی روزافزون ، همچنین استفاده از ذرت برای ایجاد انرژی و اتنول بویژه در ایالات متحده از دلایل مهم دیگر افزایش قیمت غلات و مواد خوراکی در سطح جهانی است . او معتقد است هرچند قیمت مواد غذایی نهایتا پایین تر خواهد آمد اما برای مدت طولانی در آینده قیمت مواد خوراکی همچنان بالا خواهد ماند.