مراسمٍ با شکوه ٍ سه ساعت و نیمۀ گشایش بازی های المپیک تابستانی، در پکن پایتخت چین، برگذار شد. بیش از ۸۰ تن از رهبران جهان، از جمله پرزیدنت جرج بوش در این مراسم شرکت کرده اند. هو جین تائو رئیس جمهوری چین امروز پیشتر، در ضیافت نهاری به افتخارٍ میهمانان خود در بزرگداشت این بازیها، بر یگانگی، دوستی و صلح تاکید کرد. این مراسم توط ژانگ ییمو، فیلمساز و کارگردانٍ خلاقٍ چینٍی طراحی شده بود و هزاران تن در آن نقش آفرینی کردند.
در یکی دو روز اخیر ۸۶ تن از رهبران کشورهای جهان برای شرکت در مراسم گشایش بازی های المپیک وارد پکن شده اند و حضور آنها بعلاوه انجام رقابت های المپیک تابستانی در ۱۰ روز آینده، پایتخت چین را بصورت خبر ساز ترین نقطه جهان درآورده است، بعد از ۷ سال و صرف میلیارد ها دلار، امروز ساعاتی قبل از گشایش بازیهای المپیک خیابان های پایتخت چین و میدان معروف صلح آسمانی در آن شهر شاهد رفت و آمد بالنسبه کمی بود، مراسمی که بر مبنای تقویم مسیحی، دقیقا در ساعت ۸ و ۸ دقیقه بعد از ظهر به وقت پکن آغاز شد و انتخاب آن نه تنها به جهت همآهنگی کامل با هشتمین روز از هشتمین ماه از هشتمین سال قرن بیست و یکم، بلکه بدلیل خوش یمن بودن عدد ۸ در فرهنگ فولکور چین صورت گرفته است.
قبل از آغاز مراسم افتتاح، هوای اطراف استادیوم ۹۰ هزار نفری المپیک پکن معروف به آشیانه پرنده، غبار آلود بود، غباری که به گفته مقامات چینی بیشتر ناشی از درجه رطوبت بالا ست تا حاکی از آلودگی هوا، جهانگرد های خارجی که خود را از اقصا نقاط جهان به پکن رسانده اند ضمن ابراز هیجان زیاد، مانند جف روفولو مشاور تبلیغاتی کمیته سازماندهنده المپیک، نسبت به برگذاری با شکوه مراسم گشایش بازی ها ابراز اطمینان می کردند. بیش از ۱۰ هزار نفر بازیگری در مراحل گوناگون مراسم افتتاحیه بازی های المپیک پکن را بعهده داشتند، که یک سوم آنها را افراد نیروهای مسلح چین تشکیل می دهند.
از سوی دیگر، روز دوشنبه هزاران کیلومتر دورتر از پکن تعدادی از مهاجمان ناشناس با پرتاب بمب دست ساز ۱۶ گارد مرزی در شهر شین جیان را به قتل رسانده و ۱۶ تن دیگر از آنان را زخمی کردند. دیروز نیز عبدالئه منصور از بخش تعلیمات مذهبی گروهی جدائی طلب از چین موسوم به حزب اسلامی ترکستان در ویدئوئی از ورزشکاران همکیش شرکت کننده در المپیک پکن خواسته است از همنشینی با چینی ها در اتوبوس و قطار و هواپیما پرهیز کنند. اظهاراتی که به گفته سایت اینتلجنس و اینتل سنتر، دو گروه آمریکائی تحلیل کننده سایت های تندرو، به گویش ایغورها ادا شده، قومی مسلمان و تقریبا ۸ میلیون نفری در چین به همین نام که عمدتا در آسیای مرکزی و ناحیه خود مختار ایغور در منتهی الیه شمال شرقی کشور چین زندگی می کنند.