تلاش برای سياست جديد آمريکا در مورد ايران

" تلاش برای سياست جديد آمريکا در مورد ايران" و یا Campaign For New American Policy For Iran با برگزاری برنامه ای در ساختمانی مجاور کنگره آمریکا ، خواستار مذاکره و گفتگوی مستقیم با ایران شد.

این برنامه که با عنوان "زمان گفتگو با ایران فرارسیده است" برگزار شد با حضور گروهی از سیاستمداران، نمایندگان مجلس، چهره های رسانه ای و فعالان صلح همراه شد. حاضرین ضمن گفتگوی تلفنی با جمعی از مردم ایران، مخالفت خود را با جنگ احتمالی با آن کشور اعلام کردند.

" تلاش برای سياست جديد آمريکا در مورد ايران" ، مجموعه ای از گروهها، سازمانها و شخصیتهایی است که ضمن انتقاد از سیاستهای دولت آمریکا در خاورمیانه، دیپلماسی را بهترین روش رفع اختلافات کنونی با ایران می دانند و خواستار مذاکره بدون قید و شرط با مقامات آن کشور هستند. این مجموعه ضمن مخالفت با حمله نظامی به ایران و یا اعمال تحریمهای اقتصادی علیه آن کشور، معتقد است که گفتگو میان مقامات تهران و واشنگتن موجب رفع سوءتفاهمات تاریخی می شود و از نظر سیاسی و اقتصادی به سود طرفین خواهد بود.

باربارا لی، نماینده دمکرات مجلس از ایالت کالیفرنیا، مردم ایران را قربانی اصلی جنگ و تحریم اقتصادی دانست و از لزوم مذاکره و عادی سازی روابط سیاسی با مقامات ایران سخن گفت. اوهرگونه اقدام نظامی علیه ایران را موجب پیدایش بحرانی گسترده در خاورمیانه دانست که منجر به بروز فاجعه ای سیاسی و اقتصادی برای آمریکا خواهد شد.

لین وولزی، نماینده دمکرات مجلس از کالیفرینا، مذاکره با ایران را نشانه ضعف سیاست آمریکا ندانست و بر لزوم استفاده از ابزار دیپلماسی برای ایجاد فشار جهانی علیه اقدامات آن کشور تأکید کرد. او ضمن انتقاد از سیاستهای دولت ایران علیه مردم کشورش، از لزوم توجه جامعه جهانی به وضعیت حقوق بشر در ایران سخن گفت.

ران پال، کاندیدای پیشین ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه، با اشاره به مشکلات آمریکا در عراق و هزینه سنگین این جنگ برای اقتصاد ایالات متحده، حمله نظامی به ایران را خارج از توانایی نظامی و اقتصادی آمریکا دانست و از دولت کنونی خواست تا اشتباه حمله به عراق را با حمله نظامی دیگری تکرار نکند.

در ادامه این برنامه حاضرین از طریق تلفنهای قرمز رنگ ویژه ای بصورت مستقیم با گروهی از مردم ایران صحبت کردند و در جریان نقطه نظرات و دیدگاههای آنها قرار گرفتند. این تلفنها که در زمان جنگ سرد ارتباط میان سران آمریکا و شوروی را در کاخ سفید و کرملین برقرار می کرد، بصورت نمادین بر ضرورت گفتگو میان مقامات ایران و آمریکا تأکید می کرد و نمونه ای از برقراری روابط فرهنگی میان مردم این دوکشور است.

هادی ضیایی از داوطلبانی که بعنوان مترجم در کنار یکی از این تلفنها حاضر بود، به صدای آمریکا گفت: هدف از اجرای این برنامه، مخالفت با جنگ در خاورمیانه و حمله نظامی به ایران است. من بعنوان فردی صلح طلب و انسان دوست با برخورد نظامی با ایران مخالفم و تلاش می کنم تا از طریق برقراری ارتباط میان مردم دو کشور، به ایجاد گفتگو و مذاکره میان دولتهای دو کشور کمک کنم.

در جریان این گفتگوهای تلفنی شهروندان آمریکایی با کنجکاوی از اوضاع و احوال زندگی مردم در ایران پرسش کرده و با علاقه بسیار به توضیحات آنها در این باره گوش می کردند.

رویا سلیمانی از تجربه حضور خود در این برنامه با صدای آمریکا سخن می گوید: من ۲۲ سال دارم و در آمریکا دانشجو هستم، امروز این فرصت را دارم تا در مجاور کنگره آمریکا با مردم ایران صحبت کنم و با حمله به ایران مخالفت کنم. در حال حاضر با دختری به نام مریم در تهران که او هم ۲۲ سال دارد صحبت می کنم و از برقراری چنین رابطه ای بسیار خوشحالم.

برگزار کنندگان این برنامه با پخش اعلامیه و گفتگو با رهگذران، آنها را از وضعیت ایران و مشکلات مردم آن کشور آگاه کرده و از آنها می خواستند تا با تماس با نمایندگان خود در مجلس، از احتمال حمله نظامی به ایران جلوگیری کرده و خواستار برقرای مذاکرات سیاسی میان مقامات دو کشور شوند.

دکتر ابراهیم نوروزی که سالهاست در آمریکا زندگی می کند درباره نقش شهروندان ایرانی تبار در روابط دو کشور می گوید: آمریکائیان ایرانی تبار می توانند حضوری تعیین کننده در برقراری روابط سیاسی میان تهران و واشنگتن داشته باشند. آنها ضمن علاقه به زادگاه خود ایران، آمریکا را هم دوست دارند و برای سربلندی و موفقیت هر دو کشور تلاش می کنند. من امیدوارم روابط سیاسی میان ایران و آمریکا بهبود یابد و صلح و آشتی میان دو کشور برقرار شود.

" تلاش برای سياست جديد آمريکا در مورد ايران" در ادامه فعالیتهای خود، در آینده برنامه های دیگری را جهت آگاهی رسانی افکار عمومی آمریکا و تشویق و ترغیب سیاستمداران این کشور به استفاده از دیپلماسی در برخورد با ایران برگزار خواهد کرد.