سازمان های امداد بين المللی برای کمک آسيب ديدگان توفان برمه آماده می شوند

بدنبال برگزاری کنفرانس روز يکشنبه نمايندگان ۵۰ کشورجهان و سازمان های امدادگر بين المللی در رانگون برمه، که برای ارزيابی کمک های مالی لازم به دو ميليون و ۴۰۰ هزار آسيب ديده توفان آن کشور برگزار شد، امدادگران بين المللی آماده می شوند تا به کمک آسيب ديدگان توفان نرگس بشتابند.

کشور های شرکت کننده در اين کنفرانس تعهد کردند بودجه ای معادل ۵۰ ميليون دلار برای کمک به توفان زدگان برمه اختصاص داده شود.

سازمان های امدادگر قصد دارند برای گروه های متخصص و پزشکان تقاضای ويزا کرده و آنان را به دلتای ايراوادی که بيشترين آسيب را ديده اعزام کنند.

در طول سه هفته گذشته برغم تقاضای جامعه جهانی از دولت نظامی برمه برای قبول کمک رسانی به توفان زدگان، آن دولت از ورود امدادگران خارجی به کشور و نزديک شدن خبرنگاران به ناحيه دلتای ايراوادی شديدا امتناع می کرد.

گفته می شود دولت برمه هراس دارد ورود خارجيان به آن کشور موجب دخالت های سياسی در امور داخلی برمه شود.

ولی بان کی- مون، دبير کل سازمان ملل متحد، سرانجام اين هفته دولت نظامی برمه را متقاعد کرد اجازه دهد کمک های بين المللی و امدادگران خارجی وارد کشور شوند.

از آن جا که انتظار می رود دولت برمه چگونگی صرف ميليون ها دلار کمک بين المللی را در اختيار سازمان های امدادگر بگذارد اين سازمان ها شک دارند دولت برمه به قول خود عمل کند.

ريچارد هورسی مدير دفتر هماهنگ کننده کمک های انسان دوستانه سازمان ملل متحد عقيده دارد که ابتدا می بايد نحوه صرف اين بودجه با شفافيت مشخص شود.

آقای هورسی می گويد سازمان ملل آمادگی دارد سريعا به کمک آسيب ديدگان ناحيه دلتای ايراوادی که هم اکنون در شرايط بسيار اسفناکی به سر می برند بشتابد. وی در اين زمينه گفت، «اگر بتوانيم امدادگران متخصص را به برمه بفرستيم خواهيم توانست دستگاه های تصفيه آب، انبار ذخيره آذوقه و دارو و ساير نيازمندی ها را فراهم کنيم. در روز های آينده ما به کسانی که نيازمند هستند کمک خواهيم کرد.»

وزير امور خارجه تايلند که کشورش نقش عمده ای در کمک رسانی به برمه داشته اطمينان داد صرف ميليون ها دلار کمک بين المللی، توسط يک گروه متشکل از نمايندگان سازمان ملل، سازمان کشور های جنوب شرق آسيا، و دولت برمه بدقت بررسی و کنترل خواهد شد.

فيليپين که يکی از کشور های شرکت کننده در کنفرانس رانگون بود امروز يک گروه ۴۵ نفره متشکل از پزشکان و ديگر امدادگران را به همراه کمک های اضطراری به رانگون اعزام کرد.

گلوريا آرويو، رئيس جمهوری فيليپين، که شخصا در فرودگاه برای بدرقه امدادگران حضور داشت گفت، «اين وظيفه ماست که در زمان نياز به ياری مردم برمه بشتابيم. من خشنودم که دولت برمه تصميم گرفته کمک به مردم مصيب زده آن کشور را بپذيرد.»

کشور های کمک کننده به برمه حاضرند بيش از ۱۰۰ ميليون دلار به آن کشور کمک کنند با اين شرط که دولت برمه اجازه دهد کمک ها ابتدا به نقاطی که بيشترين آسيب را ديده برسد.