گروهی ازبرندگان جوایز نوبل اقدام چین در سرکوب معترضین تبتی را محکوم کرده اند و از پکن خواسته اند با دالائی لاما گفت و گو کند. بیانیه ای که بیست و شش برنده جوایز نوبل آنرا امضا کرده اند ، و روز پنجشنبه توسط "الی ویسل"، بازمانده هالوکاست، انتشار یافت، به آنچه آنرا مبارزه نا بجای پکن علیه دالائی لاما، برنده جایزه صلح نوبل سال ۱۹۸۹، می نامد اعتراض می کند.
در این میان، کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمريکا گفت او با همتای چینی خود تماس گرفته و خواهان خویشتنداری در مقابله با اعتراضات در تبت و گشودن باب گفت و گو با دالائی لاما شده است.
بگزارش خبرگزاری شین هوا، وزیر امور خارجه چین به رایس گفت هر کشوری که به عدالت پايبند است، باید از کوشش های چین برای حفظ ثبات اجتماعی و حفاظت از منافع تمام گروه های قومی در تبت پشتیبانی کند.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز پنجشنبه گفت: او مجاز نیست در این باره که آیا ایالات متحده اطلاعات تایید شده ای در مورد تقویت نیروی نظامی چین در تبت دارد یانه، اظهار نظر کند.
روز پنجشنبه همچنین تبعیدیان تبتی و طرفداران آنها در آمريکای شمالی و اروپا یک روز دیگر اعتراض علیه سرکوب معترضین در تبت ترتیب دادند. یک معترض آلمانی پس از آن که خود را در برابر کنسولگری چین در برلن آتش زد، اندکی زخمی شد. دولت آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد در نتیجه رفتار مقامات چین با معرضین در تبت، مذاکرات دوجانبه امداد با پکن را متوقف ساخته است.
گزارش های خبری حاکی است که شرکت های خارجی حامی مسابقات المپیک در پکن، حوادث چین را از نزدیک زیر نظر دارند. کمیته برگزاری کننده المپیک در چین انتظار داشت حدود یک میلیارد دلار از محل درآمدهای آگهی های بازرگانی کسب کند.