در ايران، مبازرات انتخابات پارلمانی رسما آغاز شده است. رای گيری، که انتظار می رود رفراندومی به رهبری محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی، باشد قرار است هفته آينده انجام شود.
وزارت کشور جمهوری اسلامی می گويد ۴۵۰۰ نفر برای کسب کرسی های پارلمان با يکديگر رقابت می کنند.
پس از آن که شورای نگهبان ۲۲۰۰ کانديدا را، که اکثرا از اصلاح طلبان بودند، رد صلاحيت کرد جنجالی براه افتاد . در پی آن، شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی صلاحيت بيش از يک هزار نفر از رد صلاحيت شدگان را دوباره تاييد کرد.
آيت الله عظما حسينعلی منتظری گفت رد صلاحيت های جمعی آزادی و حقوق مردم ايران را تضعيف می کند.
اصلاح طلبان ايران شکايت می کنند که حتی پس از ابقای صلاحيت برخی از کانديداها، آنها قادر نخواهند بود در تمام حوزه های انتخاباتی رقابت کنند.
رد صلاحيت گسترده سال جاری يادآور اقدام مشابه ۴ سال پيش شورای نگهبان است که در نتيجه کنترل مجلس را در اختيار اکثريت حافظه کاران گذارد. نامزدهای جبهه متحد اصولگرايان که از طرفداران آقای احمدی نژاد است عمدتاً نمايندگان فعلی مجلس و برخی مقامات سابق هستند. شعار جبهه متحد مبارزه با تورم فقر و بيکاريست. تنها در تهران بيش از ۳ ميليون نفر فاقد شغل هستند.
گروه رقيب ائتلاف فراگير اصولگرايان خواستار عملکرد مستقل قوه مقننه از قوه مجريه است. ائتلاف اصلاح طلبان در تبليغات خود رأی دهندگان را به شرکت گسترده در انتخابات تشويق ميکند، اما هيچ تعهد خاصی به آنان نميدهد.
حسين روی وران کانديد مستقل امروز به خبرگزاری آسوشيتد پرس گفت احتمال دارد هر دو جناح محافظه کاران و اصلاح طلبان اينبار به مجلس راه يابند. چند شهروند هم به همين خبرگزاری گفته اند انتظارشان از نمايندگان مجلس اينست که مشکلات مردم را حل کنند نه اينکه پس از راه يابی به مجلس رفاه مردمی که برای آنان رأی دادند فراموش شود.
نامزدهای انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی فقط ۸ روز فرصت تبليغات و رأی هندگان نيز همين مدت زمان در اختيار دارند تا با نامزدها و ديدگاه های آنان آشنا شوند.