مجمع ملی کوبا رائول کاسترو برادر ۷۶ ساله فيدل کاسترو را به رهبری آن جزيره برگزيد

رائول از ماه ژوئيه سال ۲۰۰۶ و با اعلام رسمی کسالت و عمل جراحی فيدل کاسترو امور کشور را در دست داشت. اکنون پس از اعلام بازنشستگی فيدل در هفته گذشته بسياری از تحليل گران پيشاپيش انتخاب وزير دفاع کوبا به جانشينی فيدل کاسترورا پيش بينی می کردند. با انتخاب ديروز هنوز فيدل کاستروی هشتاد و يک ساله عنوان رياست حزب کمونيست کوبا را حفظ خواهد کرد.

رائول کاسترو، پيشتر با دادن وعده اصلاحات اقتصادی در آن کشور، گفته بود در نظر دارد برای يافتن راهی جهت تقويت کشور کمونيستی، بهبود فعاليت های اقتصادی، و تصحيح درآمدهای نابرابر، اين امر را به بحث همگانی بگذارد. نياز به نوسازی سياسی و اقتصادی در کوبا از سوی برخی از تحليل گران مطرح است، اما با توجه به اظهارات رائول کاسترو پس از انتخاب به سمت رياست جمهوری آن کشور بعيد بنظر می رسد که وی بتواند تغييری بنيادی در نظام تک حزبی کوبا بوجود آورد.

در پی انتخاب رائول کاسترو به رياست جمهوری کوبا، هوگو چاوز رئيس جمهوری ونزوئلا در يک تماس تلفنی پشتيبانی کامل خود و مردم کشورش را از او، فيدل کاسترو، و مردم کوبا اعلام کرد.

در ارتباط با تحولات سياسی اخير در کوبا پرزيدنت بوش می گويد آمريکا اميدوار است که انتقال قدرت در کوبا آغازی برای گذار دموکراتيک در آن کشور باشد.

جوزف بايدن، سناتور دموکرات از ايالت دلاور و رئيس کميته روابط خارجی سنای آمريکا، می گويد بنظر وی آمريکا بايد گامهايی در راه تسهيل مکاتبات پستی و رفت و آمد کوبائيان برای ديدار از بستگانشان بردارد . سناتور بايدن در ادامه می گويد او با برداشتن تحريم ها ماداميکه در اوضاع سياسی کوبا تغييرات اساسی بوجود نيامده مخالف است.

کی بيلی هاچينسون، سناتور جمهوريخواه از ايالت تگزاس، احتمال گشودن دريچه ای جديد در روابط ميان آمريکا و کوبا را مطرح کرده و می گويد، «شايد ايجاد بعضی روابط بازرگانی موجب بالابردن قدرت اقتصادی مردم شود و آنان بتوانند در برابر اين ديکتاتوری از خود مقاومت نشان دهند.»

با اينهمه بسياری از کوبائيان تبعيدی که در آمريکا زندگی می کنند تغييری اساسی در کوبا را در آينده ای نزديک انتظار ندارند.

ميگل بوناسو، نويسنده آرژانتينی و يکی از دوستان نزديک فيدل کاسترو، معتقد است که رائول نيز همان شيوه فيدل را در اداره دولت دنبال خواهد کرد. با اينهمه به نظر بوناسو تغييراتی در کشور روی خواهد داد، اما اين تغييرات به هيچ وجه بمعنای از دست دادن دستآوردهای انقلاب نخواهد بود.