بحران سياسی در ايتاليا برای بسياری از مردم آن کشور نااميد کننده است. آيا در صورت استعفای پرودی انتخابات زودرس برگزار خواهد شد؟ اين سئوالی است که ذهن مردم را به خود مشغول کرده است.
پرودی امروز پنجشنبه در دومين ملاقات خود با ناپوليتانو، رئيس جمهوری ايتاليا، نظر او را در رابطه با استعفای خود جويا شد. او بايد يا به استعفا تن دهد و يا بدنبال رای اعتماد از مجلس سنا باشد. که در اين صورت احتمال دارد بعلت کسب عدم رای اعتماد مجبور به استعفا گردد.
«روز داوری» و يا «نخست وزير تسليم نمی شود، چالشِ جديدِ سنا» تيترهای درشت روزنامه های ايتاليا بود.
مردم ايتاليا می گويند اين بحران کاملاً نگران کننده است.
يکی از ساکنان رُم می گويد که خجالت می کشد يک ايتاليائيست. «برداشت من اينست که آنها مشغول يک بازی سياسی هستند. راستش فکرم کار نمی کند. اصلا دلم می خواهد از ايتاليا بروم.»
بحران سياسی پرودی زمانی آغاز شد که روز دوشنبه حزب دمکرات مسيحی از حمايت دولت دست کشيد.
پرودی روز بعد اعلام کرد که بدنبال رای اعتماد مجلس خواهد بود. او با اين اميد که ۷ نمايندة مادام العمر سنا و ديگر متحدانش همچون گذشته به نجات او خواهند آمد به يک قمار سياسی دست زد.
وقتی که پرودی در انتخابات نخست وزيری سال ۲۰۰۶ پيروز شد متحدين او با در دست داشتن يک کرسی اضافه اکثريت مجلس سنا را در اختيار داشتند.
کابينه پرودی در روز چهارشنبه با ۳۲۶ رای در مقابل ۲۷۵ رای موفق به کسب رای اعتماد شد. اما قبل از رای گيری فرياد های «انتخابات، انتخابات» از سوی اپوزيسيون محافظه کار سراسر سالن مجلس را فرا گرفته بود.
ناپوليتانو بعنوان رئيس جمهوری می تواند با انحلال مجلس برگزاری يک انتخابات زودرس را اعلام کند. و يا از پرودی و ديگر رهبران سياسی بخواهد که با تشکيل يک دولت انتقالی با ثبات از برگزاری چنين انتخاباتی اجتناب کنند.
ناپوليتانو و بسياری از حقوقدانان جناح راست و چپ نسبت به برگزاری انتخابات زودرس مردّدند. آنها اعتقاد دارند قوانين انتخاباتی اين کشور بايد تغيير يابد. قوانينی که اساسا به بحران سياسی در ايتاليا دامن می زند.