گزارش سالانه آمريکا در باره وضع حقوق بشر در سراسر جهان

گزارش سالانه آمريکا در باره وضع حقوق بشر در سراسر جهان

آمريکا گزارش سالانه خود را در باره وضع حقوق بشر در سراسر جهان منتشر کرده است. بری لونکرون، معاون وزارت خارجه آمريکا در امور دمکراسی، حقوق بشر و کار، می گوید سال پیش طرح های گسترده ای در این زمینه نمودار بود:
**** در سال ۲۰۰۶ در سراسر جهان، مردان و زنان به تاکید بر این که باید به حقوق آنها احترام گذاشته شود و دولت هایشان باید پاسخگو باشند، و نیز بر لزوم شنیده شدن صداهایشان و به حساب آوردن آرایشان، ادامه دادند. اما، لونکرون می گوید سال ۲۰۰۶ همچنین مقاومت دولت ها در سرزمین هائی که درآنها قدرت همچنان در دست حکام غیر مسئول متمرکز است، افزایش یافت. این دولت ها، که از جمله کره شمالی، برمه و ایران را شامل می شوند، همچنان بدترین ناقضان حقوق بشر در جهان بودند.

گزارش وزارت امور خارجه آمريکا می گوید در ایران، دولت آزادی بیان و تشکیل اجتماع را نقض کرد، بر سرکوب ناراضیان، روزنامه نگاران و اصلاح طلبان شدت بخشید - دستگیری ها و بازداشت های خودسرانه، شکنجه، ناپدید شدن، استفاده بیش از اندازه از زور، و خودداری از برگزاری محاکمات علنی و عادلانه، از جمله ویژگی های سرکوب بود.

گزارش وزارت امور خارجه آمريکا می گوید قوانین ایران نارضائی را جرم می داند، و مجازات مرگ را بر تخلفاتی مانند ارتداد، آنچه اصطلاحأ کوشش علیه امنیت کشور توصیف می شود، و اهانت به خاطره امام خمینی و علیه رهبر نظام، وضع می کند.

گزارش وضع ناهنجار و دشوار زندانیان سیاسی ایران، از جمله کسانی را که فقط به خاطر باورهای خود به حبس انفرادی محکوم شده اند یادآور می شود، و برای نمونه از عباس لسانی، فعال آذری، احمد باطبی، دانشجو، مسعود باستانی، روزنامه نگار و آیت اله محمد کاظمینی بروجردی نام می برد. گزارش به مرگ مشکوک اکبر محمدی، دانشجوی معترض، در ۳۱ ژوئیه اشاره می کند و محرومیت پدر و مادر او را از دیدن جسدش یادآور می شود. گزارش همچنین می گوید که چگونه دولت ایران تمام درخواست های انجام تحقیقات مستقل در مورد علت مرگ اکبر محمدی را نادیده گرفت.

کاندو لیزا رایس وزیر امور خارجه آمريکا می گوید هر زمان که مدافعان حقوق بشر در محاصره قرار می گیرند، آزادی و دمکراسی تضعیف می شود. او می گوید آمريکا خود را به ماندن در کنار زنان و مردان شجاعی که برای آزادی و حقوق خود می جنگند، متهعد می داند و اضافه می کند: دمکراسی های جهان باید از چنین مدافعانی پشتیبانی کنند. این یکی از ماموریت های اصلی دیپلماسی امروز ما است.