زيندين زيدان از اقدام خود در فينال جام جهانی پوزش خواست

سه روز پس از شکست تيم ملی فوتبال فرانسه در برابر تيم ايتاليا در بازی فينال جام جهانی در برلن در روز يکشنبه گذشته، زيندين زيدان، کاپيتان تيم فرانسه طی مصاحبه ای با تلويزيون فرانسه از زدن ضربه سر به قفسه سينه مارکو ماترازی بازيکن ايتاليائی، پوزش خواهی کرد. چند ثانيه پيش از آنکه زيدان اين ضربه را بزند، بين دو بازيکن کلماتی ردو بدل شده بود.

زيدان با دريافت کارت قرمز از زمين بازی خارج شد و با خروج او در ده دقيقه قبل از پايان وقت اضافی تيم فرانسه با ۱۰ بازيکن بازی کرد و نهايتأ با ضربات پنالتی با نتيجه ۳-۵ شکست خورد.

زيدان که در آخرين مسابقه اش قبل از بازنشستگی از فوتبال بازی می کرد طی نخستين مصاحبه اش در اين باره به تلويزيون فرانسه گفت: "ماترازی با چنگ پيراهن مرا کشيد و وقتی به او گفتم پيراهن را رها کند او به مادر و خواهر من توهين کرد و چندين بار سخنان بسيار زشت را تکرار کرد."

زيدان طی مصاحبه بارها از تماشاگران و بويژه کودکانی که بازی را تماشا کردند پوزش خواست ولی گفت از اقدامش متأسف نيست زيرا اگر متأسف باشد بدان معنی است که ماترازی حق داشت آنچه را که گفت بگويد. او افزود: "اقدام من قابل بخشش نيست ولی مقصر واقعی کسی که مرا تحريک کرد بايد مجازات شود."

ماترازی اعتراف کرده است که به زيدان توهين کرد ولی انکار می کند که او را آنگونه که شايع است تروريست کثيف ناميد. زيدان بعنوان بهترين بازيکن جام جهانی ۲۰۰۶ برگزيده شد، ولی سپ بلاتر رئيس فدراسيون بين المللی (فيفا) می گويد اگر تحقيقات آن فدراسيون نشان دهد که رفتار زيدان خلاف رفتار شايسته يک ورزشکار بود ممکن است جايزه توپ طلائی از او بازپس گرفته شود. البته برنده اين جايزه توسط خبرنگاران بين المللی برگزيده می شود.

در اين حال ماترازی با بلاتر مخالفت کرده است و طی مصاحبه ای با روزنامه گازتا دلو اسپرت گفته است کاپيتان ۳۴ ساله تيم فرانسه که وی او را يک قهرمان ناميد بهترين بازيکن بود و برای بازيش آن جايزه را دريافت کرد.

برغم اقدام زيدان، او در فرانسه همچنان يک قهرمان تلقی می شود. يک نظرسنجی جديد نشان می دهد ۶۱ درصد فرانسويانی که مورد پرسش قرار گرفتند او را بخاطر اين اقدام بخشيده اند و رئيس جمهوری فرانسه بازی زيدان و نقش او را در رهبری تيم طی مسابقات جام جهانی مورد ستايش قرار داد.

فيفا هر دو بازيکن را در برابر اجلاس کميته انضباطی آن در تاريخ بيستم ژوئيه جاری در زوريخ در سوئيس مورد پرسش قرار خواهد داد.