فرياد و اعتراضی که در مخالفت با تصميم رژيم ايران ، برای تجديد تحقيقات هسته ای اتخاذ شده است ، ادامه دارد .
دولت روسيه نيز ، در مقام مخالفت با فک مهر تجهيزات غنی سازی اورانيوم در نطنز به معترضين پيوسته است .
وزارت امور خارجه آمريکا ضمن صدور بيانيه ای « مراتب تاسف عميق خود را از تصميم تهران در جهت رها ساختن کليه ممنوعيت های موجود در ارتباط با فعاليتهای غنی سازی و تجديد تحقيقات در اين زمينه اعلام داشته است . »
۲ سال پيش ايران با بريتانيا فرانسه و آلمان موافقتنامه ای امضاء کردکه به موجب آن ، کليه فعاليتهای غنی سازی ، از جمله تحقيقات علمی ، متوقف می گرديد .
از اورانيوم غنی شده هم می توان برای توليد الکترسيته و هم توليد بمب اتمی ، استفاده کرد .
بسياری از کشورها معتقدند که رژيم روحانيون در ايران سعی دارد ، زير پوشش برنامه توليد انرژی غير نظامی ، در خفا به توليد سلاحهای اتمی بپردازد .
کشورهای سه گانه اروپائی ، يعنی بريتانيا ، فرانسه و آلمان باحمايت آمريکا ، سعی داشته اند ايران را که سرشار از گاز و مملو از نفت است ، متقاعد کنند ، دست از برنامه غنی سازی اورانيوم بردارد ، و به جای آن مشوقهای ديگری ، مانند مشوقهای اقتصادی را بپذيرد . علاوه بر اين ، روسيه پيشنهاد کرده ا ست برای توليد الکترسيته در ايران ، غنی سازی اورانيوم را در خاک خود برای مصارف ايران ، به انجام برساند .
شان مکورمک ، سخنگوی وزارت امورخارجه آمريکا ، تصميم ايران را در جهت فک مهروموم تاسيسات نطنز و تجديد تحقيقات هسته ای ، اقدامی در جهت افزايش اختلافات و تشنجات خوانده است . سخنگو می گويد : واکنش آمريکا در برابر ايران ، مشابه با عکس العمل ساير دولتهای جهان است . سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد : اتحاديه اروپا ، اکنون اوضاع را « بسيار وخيم » توصيف کرده است و گفته است که اين اقدام ، نمی تواند بدون پاسخ باقی بماند . وزير امور خارجه آلمان نيز ، اعلام کرده است که ايران ، از خط قرمز عبور کرده است . جک استرا ، وزير امور خارجه بريتانيا ، اعلام کرده است که جامعه بين المللی ، صبر و شکيبايی خود را از دست داده است .
آقای مک کورمک می گويد : جمهوری اسلامی ، کليه راههای حل پيشنهادی را برای برنامه هسته ای خود ، رد کرده است . نتيجه اين است که رژيم روحانيون در ايران ، مردم ايران را از بقيه مردم جهان منزوی ساخته است . سخنگو می گويد : من نمی دانم که آيا واقعا ، رژيم اسلامی ، مردم ايران را در مورد پيشنهاد های گوناگونی را که برای تامين انرژی هسته ای غير نظامی دريافت کرده بود ، آگاه ساخته است ، يا خير . شان مک کورمک ، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد : معتقد است که مساله فعاليتهای ايران ، سرانجام ، به شورای امنيت سازمان ملل متحد ، احاله خواهد شد . شورای امنيت مختار است ايران را مورد تحريمهای اقتصادی قرار دهد .