تامس شلينگ برنده جديد جايزه نوبل ميگويد که مهمترين کاربرد تئوری بازی برای کمک به فهميدن سياست سلاح های اتمی است.
آقای شلينگ اين سخنان را در دانشگاه مريلند گفت، درست چند ساعت پس از آنکه مشترکأ جايزه نوبل اقتصاد را برای کار خود برروی تئوری بازی دريافت کرد.
پرفسور شلينگ گفت که اين تئوری پيش بينی ميکند که اگر ايران يا کره شمالی به سلاح های اتمی دست يابند، احتمالأ آنرا بمثابه عاملی بازدارنده در برابر کشورهای غربی حفظ ميکنند، و نه آنکه از آن برای حمله واقعی استفاده کنند.
پرفسور شلينگ گفت تئوری بازی همچنين پيش بينی ميکند که احتمال توافق واشنگتن با گذاشتن محدوديت بر روی گازهای گلخانه ای خيلی کم است.
وی گفت اين تئوری همچنين نشان ميدهد که آنچه وی تروريستهای "با فکر" ناميد از ويروس آبله بعنوان اسلحه استفاده نخواهند کرد.
برنده نوبل اضافه کرد که تئوری بازی همچنين ميتواند به کارگران و کارمندان کمک کند که يکديگر را درک کنند و به پدر و مادر ها در تربيت فرزندانشان ياری رساند.
روز دوشنبه در استکهلم آکادمی سلطنتی علمی سوئد تامس شلينگ آمريکائی و رابرت آمُن اسرائيلي-آمريکائی را بخاطر کار جداگانه آنها بر روی "تئوری بازی" به عنوان برندگان امسال جايزه يک ميليون و ۳٠٠ هزاردلاری نوبل در اقتصاد اعلام کرد. رابرت آمُن به خاطر استفاده از ابزارهای بسيار دقيق رياضی و سنجش تاثير اطلاعات ناقص برگزينه های حياتی انسان، موفق به گرفتن جائزه شد. تئوری بازی چگونگی تصميم گيری های استراتژيک بشر و تصميم هائی که مبنای رياضی دارد را در عرصه های مختلف توضيح ميدهد، از اختلافات تجاری و حل مسائل جنائی تا جنگ، و در عين حال تصميم گيری در مورد کارهای پيش پا افتاده ای نظير انتخاب صندلی در سالن سينما را هم تشريح ميکند. آخرين جايزه نوبل در ادبيات است که تاريخ آن هنوز اعلام نشده است.