گامی عمده و جديد در مداوای بيماريهای لاعلاج

دانشمندان کره جنوبی که فوريه سال گذشته برای نخستين بار در جهان، جنين انسانی را با استفاده از تکنيک شبيه سازی به وجود آوردند، اکنون می گويند راهی يافته اند که می توانند دقيقا سلول های مورد نياز بيماران و مجروحان را بسازند.

سلول های بنيادی از سلولهای پوست بيماران استخراج می شود. از آنجايی که اين مجموعه سلولها از بدن فرد بيمار گرفته می شود، خطر دفع بافت های تازه وجود ندارد.

دانشمندان می گويند هسته يک تخمک انسانی را از يک موجود تندرست انسانی از جای خود بيرون آوردند و به جای آن، هسته سلول پوستی يک بيمار را در داخل ياخته کاشتند. دانشمندان با اين عمل توانستند سلول های زاينده ای را به وجود آورند که از جهت وراثتی و ژنتيک، با سلول های بدن بيمار هماهنگی داشتند.

پروفسور هوانگ در يک کنفرانس خبری در لندن گفت عليرغم پيشرفت ها در اين زمينه، هنوز موانعی هست که بايد برطرف شود و مدتی طول خواهد کشيد تا از اين سلولهای بنيادی در کلينيک ها استفاده شود.

هوانگ و همکارانش تا کنون ١١ سلول پايه را از ١١ بيمار زن و مرد با موفقيت شبيه سازی کرده اند. اين بيماران بين دو تا ۵۶ سال سن دارند و از بيماری ديابت و صدمات ستون فقرات رنج می بردند.

پژوهشگران اميدوارند بتوانند از اين روش برای توليد و پيوند بافت های سالم، به جای بافت های صدمه ديده بدن انسان و درمان بيماريهايی مانند ديابت يا مرض قند، پارکينسون و صدمات ستون فقرات، استفاده کنند. از سوی ديگر منتقدان می گويند استفاده از اين گونه تکنيک های جديد، دانشمندان را يک قدم ديگر به شبيه سازی انسان ها، که امری غيراخلاقی است، نزديکتر می سازد.