تغییر پیاپی کتب درسی در ایران؛ معاون وزیر: آمار مردودی کلاس‌اولی‌ها «وحشتناک» است

در حالی که وزیر آموزش و پرورش ایران بار دیگر از ضرورت «تغییر جدی» محتوای درسی دانش‌آموزان سخن گفته است، معاون او هشدار داده که تغییرات پیشین در کتب درسی بدون «توانمندسازی معلم‌ها» صورت گرفته و به «آمار وحشتناک» مردودی‌ها در مقطع تحصیلی ابتدایی و به ویژه کلاس اولی‌ها توجه نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، از اختصاص ردیف بودجه برای اجرایی‌سازی «سند تحول بنیادین» خبر داده و گفته است: محتوای درسی دانش‌آموزان با تغییرات جدی همراه خواهد بود.

«سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» شامل فلسفه و نظام «تعلیم و تربیت رسمی و عمومی در جمهوری اسلامی» و متشکل از ۶ «ساحت آموزشی» دینی و اخلاقی، علمی و فناورانه، اقتصادی و حرفه ای، زیبایی‌شناسی و هنری، زیستی و بدنی و سیاسی و اجتماعی است که مردادماه ۸۹ در شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی تدوین و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.

همزمان، معصومه نجفی پازوکی، معاون آموز ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، از تغییر در محتوای کتب درسی بدون آنکه معلمان آموزش ببیند انتقاد کرده و گفته است در حین تغییر محتوای کتب درسی به شاخص‌ها توجه نمی‌شود. او یکی از این شاخص‌ها را مردود شدن دانسته و گفته است نرخ مردودی در دوره ابتدایی ۳ درصد و در پایه اول ابتدایی ۱۰ درصد است که آمار وحشتناکی است.

این اولین بار نیست که وزیر آموزش و پرورش و مقامات این وزارتخانه موضوع تغییر محتوای کبت درسی را پیش می‌کشند.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش،نهم شهریور اعلام کرده بود که بر اساس اظهارات علی خامنه‌ای پیرامون تجدید نظر در کتب درسی و محتوای آموزشی ارائه‌شده به دانش‌آموزان، برای سال آینده محتوای ۲۰۰ عنوان کتاب تغییر خواهد کرد.

مدیر کل «امور شاهد و ایثارگران» وزارت آموزش و پرورش هم بهمن امسال از رویکرد جدید این وزارتخانه در آموزش خبر داد و گفت که «ترویج فرهنگ شهادت در مدارس آغاز شده و محتوای کتب درسی نیز با اين رویکرد تغییر می‌کند.»

زهرا پناهی روا گفت که کتاب‌های درسی به مرور تغییر می‌کنند و همه موضوعات مرتبط با «ترویج شهادت را در تغییرات پیش‌رو در نظر داریم.»