ادامه همهگیری ویروس کرونا در آمریکا و افزایش تعداد مبتلایان به سویه جدید «امیکرون» در ایالتهای مختلف این کشور، برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری از جمله «گرمی» را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
هرچند که انتظار میرفت این برنامهها در سال ۲۰۲۲ به صورت معمول و بدون مشکل خاصی برگزار شود، ولی امیکرون شرایط را تغییر داد و صنعت هنر و سرگرمی با چالشهای زیادی مواجه شده است.
به گزارش «آسوشیتدپرس»، آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط، روز چهارشنبه اعلام کرد که مراسم اهدای جوایز «گرمی» را که قرار بود ۳۱ ژانویه در شهر لس آنجلس برگزار شود به تاخیر انداخته است.
آکادمی در بیانیه خود یادآور شد که با توجه به نکات ناشناخته و غیرقابل پیشبینی که پیرامون سویه جدید کرونا وجود دارد، برگزاری مراسم گرمی در ۳۱ ژانویه با خطرات زیادی همراه است.
گروه «افیون ماه» یکی از نامزدهای امسال جایزه گرمی در بخش «نیو ایج» یا «موسیقی نوین» است.
حمید سعیدی، عضو ایرانی این گروه، در همین رابطه به صدای آمریکا میگوید: «به عنوان نامزد جایزه گرمی، از تعویق مراسم ناراحت نیستم و فرقی برای من ندارد. این خبر را پس از پایان زمان رأیگیری اعلام کردند و آکادمی، آرای اعضای خود را در بخشهای مختلف دریافت کرده است، بالاخره نتایج اعلام میشود و مشکل خاصی نیست.»
این هنرمند ایرانی آمریکایی با اشاره به این که نگرانی اصلی او وضعیت موسیقی است، تأکید میکند که این صنعت دوران سختی را میگذارند و بسیار شکننده است.
حمید سعیدی در ادامه میافزاید: «هنرمندان موسیقی در دو سال گذشته لطمات زیادی خوردهاند و بسیاری از آنها برنامهای نداشتند. یک اجرا یا کنسرت موسیقی حدود هفت ماه تا یک سال زمان میبرد، ما از چند ماه پیش فکر میکردیم که اوضاع بهتر میشود و در لس آنجلس سالن گرفتیم و تمرینات خود را آغاز کردیم. بسیاری از هنرمندان دیگر نیز برنامههای خود را برای ماههای فوریه، مارس، و آوریل تنظیم کردهاند تا به صحنه بازگردند و بسیار خوشحال بودند، ولی حالا همه چیز متوقف میشود و معلوم نیست که شرایط چگونه خواهد بود.»
هنوز تاریخ جدیدی برای برگزاری مراسم گرمی اعلام نشده است و این موضوع به چگونگی وضعیت امیکرون در آمریکا در ماههای آینده بستگی دارد.
مراسم اهدای جوایز گرمی، سال گذشته نیز به دلیل همهگیری ویروس کرونا به تعویق افتاد و در نهایت به صورت محدودتری در ماه مارس برگزار شد.
هر چند که مراسم دوره قبل شب بزرگی برای بیانسه و تیلور سوئیفت بود و آنها بسیاری از جوایز اصلی را تصاحب کردند، ولی اکثر اجراهای زنده بدون حضور تماشاگران ترتیب یافت و بخش عمدهای از اجرای هنرمندان از پیش ضبط شده بود.
در همین حال جشنواره فیلم «ساندنس»، بزرگترین رویداد سینمای مستقل جهان نیز اعلام کرد که به دلیل همهگیری ویروس کرونا، تمامی برنامههای حضوری خود را لغو کرده است و به صورت مجازی برگزار میشود.
در ابتدا قرار بود این جشنواره ترکیبی از برنامههای حضوری و اینترنتی در شهر «پارک سیتی» ایالت یوتا باشد، ولی امیکرون ساختار جشنواره امسال را نیز تغییر داد.
جشنواره در بیانیه خود یاد آور میشود که روح ساندنس به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی، انجام کارهایی بر خلاف رویه معمول است، ولی با توجه به احتمال افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هنگام برگزاری این رویداد سینمایی، آنها نمیخواهند که کارکنان و شهروندان را در معرض خطر قرار دهند و مشکلات بیشتری برای کادر درمان ایجاد کنند.
لغو برنامههای حضوری ضربه سختی برای ساندنس است که به عنوان یک جشنواره مستقل و غیرتجاری با مشکلات مالی بسیاری مواجه است.
این جشنواره سال گذشته نیز به دلیل همهگیری ویروس کرونا به صورت مجازی ترتیب یافت و تجربه نسبتا موفقی در این زمینه داشت.
جشنواره امسال از ۲۰ تا ۳۰ ژانویه برگزار میشود و علاقمندان به صورت اینترنتی میتوانند فیلمها را تماشا کنند یا به صورت مجازی در برنامههای جانبی مانند گفتوگو با سینماگران یا جلسات پرسش و پاسخ شرکت کنند.
به گفته مدیران، امسال از میان بیش از ۳۷۰۰ فیلم ارسالی، ۸۲ فیلم برای اکران در جشنواره برگزیده شده که تم اصلی آنها بازتاب دوران نا آرام و نا مطمئن یک و سال نیم اخیر است.