ترامپ: بمب‌ کنارجاده‌ای سلاح محبوب جمهوری اسلامی بود؛ سلیمانی عاشق این بود اعضای بدن سربازان ما را با آن قطع کند

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۶ آبان ۱۴۰۵ در حال سخنرانی در ایالت اوهایو

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در یک گردهمایی انتخاباتی در شهر چیلیکافی ایالت اوهایو گفت که جمهوری اسلامی در جنگ با ایالات متحده «به‌شدت شکست خورده است» و تأکید کرد که این جنگ را به‌زودی به پایان خواهد رساند.

آقای ترامپ شامگاه چهارشنبه ۶ آبان در این گردهمایی درباره جنگ با جمهوری اسلامی گفت: «حالا فقط باید کار را تمام کنم. فقط باید کار را تمام کنم که این کار را خیلی سریع انجام خواهم داد.» او گفت «که آنها به‌شدت شکست خورده‌اند. این کار را تمام خواهیم کرد.»

آقای ترامپ با مقایسه عملیات نظامی آمریکا در ونزوئلا و جنگ با جمهوری اسلامی گفت: «ما کار ونزوئلا را انجام دادیم و حالا داریم با کشوری بزرگ‌تر همین کار را می‌کنیم، اما به همان اندازه خوب پیش می‌رویم.»

او درباره توان نظامی جمهوری اسلامی گفت: «آنها دیگر نیروی دریایی ندارند. نیروی هوایی ندارند. می‌دانید نیروی دریایی آنها کجاست؟ ۱۵۹ کشتی، همه در قعر دریا هستند. می‌دانید چند کشتی داشتند؟ ۱۵۹ کشتی داشتند. تک‌تک آن کشتی‌ها در قعر دریا هستند.»

رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه به نابودی هواپیماهای نظامی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت آن هواپیماها «در سراسر باندهای فرودگاه‌های جمهوری اسلامی ایران پخش شده‌اند، به تکه‌های کوچک، تکه‌تکه تبدیل شده‌اند.»

آقای ترامپ همچنین گفت: «رادارهایشان نابود شده است. تمام سامانه‌های ضدهوایی‌شان نابود شده است. هنوز موشک‌هایی دارند، اما تعدادشان خیلی کمتر شده است. پهپادهایی که تولید می‌کنند هم با مشکل روبه‌رو شده‌اند، چون دیگر نمی‌توانند برق مورد نیازشان را تأمین کنند.»

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیشینه درگیری میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی، تأکید کرد که آمریکا آغازگر این جنگ نبوده است.

آقای ترامپ گفت: «هفته گذشته به سخنان یک نماینده بسیار خوب کنگره گوش می‌دادم. او گفت ترامپ این جنگ را شروع نکرد. این جنگ را [جمهوری اسلامی] ایران در سال ۱۹۷۹ آغاز کرد. آنها آمریکایی‌های بسیار بسیار زیادی را کشتند و سلاح محبوبشان بمب‌های کنار جاده‌ای بود.»

رئیس‌جمهوری آمریکا سپس با اشاره به قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران که در دوره نخست ریاست‌جمهوری او در حمله آمریکا کشته شد، گفت: «این کار سلیمانی بود. راستی، او مرده است. کار سلیمانی بود. ژنرال سلیمانی. او عاشق کشتن سربازان ما بود. عاشق این بود که پاهای سربازان ما را با انفجار قطع کند، دست‌هایشان را قطع کند و صورت‌هایشان را متلاشی کند.»

او بار دیگر تأکید کرد که آمریکا آغازگر جنگ نبوده و گفت: «بنابراین ما این جنگ را شروع نکردیم. این جنگ باید خیلی پیش از آنکه من به اینجا بیایم، حل‌وفصل می‌شد. رؤسای جمهوری دیگر یا کشورهای دیگر، اما به‌ویژه رؤسای جمهوری دیگر باید به این موضوع رسیدگی می‌کردند.»

رئیس‌جمهوری آمریکا در سخنانش بار دیگر بر جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای تأکید کرد و گفت جمهوری اسلامی «ایران هرگز، هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت. این را می‌توانم به شما بگویم.»

آقای ترامپ گفت او توانایی هسته‌ای جمهوری اسلامی را در عملیات «چکش نیمه‌شب» از بین برد و این رژیم هزاران نفر را کشته و زخمی کرده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا اشاره کرد که جمهوری اسلامی حامی نخست تروریسم در جهان است. او همچنین ایده تغییر نام تنگه هرمز به «تنگه ترامپ» را مطرح کرد. آقای ترامپ گفته است آمریکا کنترل این تنگه را در دست دارد و به خروج نفت از تنگه هرمز حتی بیش از دوران پیش از جنگ اشاره کرد. او به لغو توافق برجام اشاره کرد و گفت با اتمام جنگ قیمت بنزین به‌شدت کاهش می‌یابد.

همچنین ببینید:

واکنش ترامپ به گزارش وال‌استریت ژورنال: نامه ونس به جمهوری اسلامی در مورد کمک‌های پزشکی است