سازمان فناوری اطلاعات ایران برای قطع اینترنت اعلام آمادگی کرد

خلاصه خبر:

  • رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت در صورتی که حاکمیت تصمیم بگیرد یا رویدادی امنیت ملی کشور را تحت تاثیر قرار دهد، این سازمان برای «دفاع از کیان کشور» اقداماتی انجام خواهد داد.
  • او مشخص نکرد کدام نهاد اختیار قطع اینترنت را در دست دارد و تصریح کرد تصمیم‌گیری در این زمینه «متولیان خاص» خود را دارد.
  • او در عین حال مدعی شد شبکه ملی اطلاعات «در شرایط بحران و جنگ به‌درستی کار می‌کند».
  • اینترنت ایران آبان ۱۳۹۸ به‌طور سراسری قطع شد. در جنگ ۱۲ روزه خرداد ۱۴۰۴ دسترسی به اینترنت بین‌الملل محدود شد. اختلال گسترده ۱۸ دی ۱۴۰۴ آغاز شد، نهم اسفند با شروع جنگ شدت گرفت و چهارم خرداد با دستور رئیس‌جمهور پایان یافت.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت در صورتی که حاکمیت تصمیم بگیرد یا رویدادی امنیت ملی کشور را تحت تاثیر قرار دهد، این سازمان برای «دفاع از کیان کشور» اقداماتی انجام خواهد داد.

او مشخص نکرد کدام نهاد اختیار قطع اینترنت را در دست دارد و تصریح کرد تصمیم‌گیری در این زمینه «متولیان خاص» خود را دارد.

او مسئله کابل‌های اینترنت در تنگه هرمز را «یک موضوع محوری و ملی» خواند و تاکید کرد شبکه ملی اطلاعات «در شرایط بحران و جنگ به‌درستی کار می‌کند».

او تبادل یک میلیارد تراکنش موفق را نمونه بارز برشمرد و افزود این دستاوردها «به هیچ وجه به معنای نفی نیاز کشور به اینترنت» نیست.

خبرگزاری مهر ششم اردیبهشت ثبت بیش از یک میلیارد تراکنش روی بستر دولت الکترونیک را به ۴۰ روز جنگ نسبت داده بود.

معاون وزیر ارتباطات پیش‌تر هشدار داده بود در صورت تکرار جنگ یا ناآرامی احتمال قطع دوباره اینترنت وجود دارد و «مشخص نیست که این موضوع در چه سطحی انجام شود».

اول آبان خبرگزاری رویترز با استناد به دو مقام ارشد امنیتی نوشت جمهوری اسلامی برای هدف قرار دادن کابل‌های مخابراتی زیردریایی در خلیج فارس طرح‌های تفصیلی آماده کرده است.

یکی از مقام‌ها هشدار داد در صورت حمله به ایران «دیگر خط سرخی نخواهد بود، از کابل‌های زیردریایی تا پایگاه‌های نظامی». مقام دیگر تصریح کرد هدف جلوگیری از تعمیر کابل‌ها است تا اختلال طولانی‌تر شود.

حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران، ۳۰ مهر به عبور هفت کابل بزرگ اینترنت از زیر تنگه هرمز اشاره کرد و «اهداف جدید» را پیش کشید. یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه، همین روز هشدار داد در صورت حمله به زیرساخت‌های کشور کابل‌های اینترنتی تنگه هرمز هدف قرار می‌گیرند.

کمیته بین‌المللی حفاظت از کابل‌ها برآورد کرده کمتر از یک درصد پهنای باند بین‌المللی جهان از تنگه هرمز می‌گذرد.

اینترنت ایران آبان ۱۳۹۸ به‌طور سراسری قطع شد. در جنگ ۱۲ روزه خرداد ۱۴۰۴ دسترسی به اینترنت بین‌الملل محدود شد. اختلال گسترده ۱۸ دی ۱۴۰۴ آغاز شد، نهم اسفند با شروع جنگ شدت گرفت و چهارم خرداد با دستور رئیس‌جمهور پایان یافت.