رویترز: دولت آمریکا پس از حملات، از اسپیس‌ایکس خواست استارلینک را در ایران فعال کند

خلاصه خبر:

  • دولت آمریکا پس از حمله‌های آمریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی، از اسپیس‌ایکس خواست سرویس استارلینک را در ایران فعال کند.
  • رویترز با استناد به یک مقام ارشد پیشین دولت ترامپ و یک فرد آگاه نوشت دولت ترامپ امیدوار بود فعال شدن استارلینک دسترسی به اینترنت و ارتباطات معترضان را تقویت کند.
  • گفت‌وگوها درباره رساندن و فعال کردن پایانه‌های استارلینک در ایران پس از حمله‌های سال ۲۰۲۵ میلادی و بار دیگر پس از آغاز جنگ انجام شد.
  • نه دولت ترامپ و نه اسپیس‌ایکس به طور علنی تایید نکرده‌اند که پایانه‌ها روشن شدند. وال استریت ژورنال در ماه‌های نخست جنگ نوشت دولت آمریکا هزاران پایانه استارلینک به ایران فرستاده است.

دولت آمریکا پس از حمله‌های آمریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی، از اسپیس‌ایکس خواست سرویس استارلینک را در ایران فعال کند.

رویترز با استناد به یک مقام ارشد پیشین دولت ترامپ و یک فرد آگاه نوشت دولت ترامپ امیدوار بود فعال شدن استارلینک دسترسی به اینترنت و ارتباطات معترضان را تقویت کند.

گفت‌وگوها درباره رساندن و فعال کردن پایانه‌های استارلینک در ایران پس از حمله‌های سال ۲۰۲۵ میلادی و بار دیگر پس از آغاز جنگ انجام شد.

نه دولت ترامپ و نه اسپیس‌ایکس به طور علنی تایید نکرده‌اند که پایانه‌ها روشن شدند. وال استریت ژورنال در ماه‌های نخست جنگ نوشت دولت آمریکا هزاران پایانه استارلینک به ایران فرستاده است.

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد.

دولت جو بایدن نیز در جریان اعتراض‌های شهریور ۱۴۰۱ پس از مرگ مهسا امینی از اسپیس‌ایکس خواست استارلینک را در ایران روشن کند. یکی از مقام‌های پیشین گفت پایانه‌ها با کمک دولت آمریکا وارد ایران شد و شمارشان را اعلام نکرد.

مقام‌های دولت بایدن در موارد دیگری از اسپیس‌ایکس خواستند سرویس را قطع کند تا حوثی‌ها در یمن و حزب‌الله در لبنان نتوانند از استارلینک استفاده کنند.

بر اساس گزارش رویترز، مقام‌های اطلاعاتی آمریکا چند بار اطلاعاتی را با اسپیس‌ایکس در میان گذاشتند که نشان می‌داد این دو گروه از پایانه‌های منحرف‌شده استفاده می‌کنند. دولت آمریکا از شرکت خواست پایانه‌ها را شناسایی و خاموش کند و دست‌کم بخشی از پایانه‌ها خاموش شد.

شش مقام ارشد پیشین آمریکایی این اطلاعات را به رویترز دادند و همگی ناشناس ماندند.

ایلان ماسک این هفته در شبکه‌های اجتماعی تاکید کرد: «سامانه‌های استارشیلد در مالکیت و کنترل دولت آمریکاست. هر محدودیتی بر سرعت یا میزان استفاده را ارتش آمریکا و در نهایت رئیس‌جمهور تعیین می‌کند.»

استارشیلد نسخه نظامی استارلینک است و گیرنده‌هایش که تا حد زیادی در برابر اختلال رادیویی مقاوم‌اند، سامانه هدایت پهپادها را روی خود پهپاد تامین می‌کنند.