صادرات نفت خاورمیانه نسبت به ماه مه دو برابر شده است

تانکر ترکرز می‌گوید صادرات نفت خاورمیانه در ماه گذشته نسبت به ماه مه دو برابر شده و به ۱۱.۳ میلیون بشکه در روز رسیده است.

قبل از اخلال جمهوری اسلامی در تنگه هرمز، صادرات روزانه نفت خاورمیانه ۱۸.۵ میلیون بشکه بود که ۱.۵ میلیون بشکه آن مربوط به خود ایران بود.

صادرات نفت ایران از نیمه ژوئیه به خاطر محاصره دریایی آمریکا کلا متوقف شده و در واقع، طبق برآورد تانکر ترکرز، با احتساب نفت ایران، صادرات نفت خاورمیانه در ماه گذشته ۳۹ درصد کاهش یافته و ۷.۲ میلیون بشکه کمتر از دوران قبل از انسداد تنگه هرمز است. بدون احتساب ایران، صادرات نفت خاورمیانه نسبت به قبل از جنگ تنها ۳۰ درصد افت داشته است.

البته آمارهای ارائه شده توسط مقامات آمریکا نشان می‌دهد رقم واقعی صادرات نفت خاورمیانه بالاتر از برآورد شرکتهای ردیابی نفتکش‌ها است؛ چرا که بخش بزرگی از نفت کشورهای عرب منطقه بصورت پنهانی و با خاموش کردن سیستم شناسایی خودکار کشتی‌ها حمل می‌شود و رصد آنها مشکل است.

عراق نیز روزانه یک میلیون بشکه نفت خود را از طریق زمینی به بندر بانیاس سوریه حمل می‌کند و بخشی از نفت این کشور نیز از طریق خط لوله به بندر جیحان ترکیه حمل می‌شود.

عراق روز گذشته اعلام کرد صادرات روزانه نفت این کشور به ۳ میلیون بشکه رسیده که تنها ۱۰ درصد کمتر از دوران قبل از جنگ است.

مقامات عراق می‌گویند این کشور در نظر دارد با احداث خطوط لوله، صادرات روزانه نفت خود را به پنج میلیون بشکه برساند.

در میان کشورهای عرب منطقه، امارات صادرات نفت خود را حتی به بالاتر از سطح دوران قبل از جنگ رسانده و طبق برآورد اوپک، تولید روزانه نفت امارت در ماه ژوئیه حتی ۳۹۰ هزار بشکه بیشتر از دوران قبل از اخلال جمهوری اسلامی در تنگه هرمز شده است.

امارات بخشی از نفت خود را از طریق بندر فجیره در دریای عمان صادر می‌کند.