زنان افغانستان برنده جایزه چتم هاوس ۲۰۲۶ شدند

خلاصه خبر:

  • زنان افغانستان برنده جایزه چتم هاوس در سال ۲۰۲۶ شدند. این جایزه به شجاعت و پایداری آنان در برابر آزار نظام‌مند جنسیتی و به‌عنوان تجسم عزم جنبشی گسترده‌تر برای حقوق زنان اهدا شده است.
  • مؤسسه سلطنتی امور بین‌الملل بریتانیا، چتم هاوس، این را پنجشنبه اعلام کرد. برندگان با رأی اعضای این مؤسسه انتخاب می‌شوند.
  • در پنج سالی که از بازگشت طالبان به قدرت گذشته، زنان و دختران افغانستان با دامنه‌ای رو به گسترش از محدودیت‌ها بر مشارکت خود در زندگی عمومی روبه‌رو شده‌اند.
  • آنان از تحصیلات متوسطه و عالی محروم شده‌اند، از بسیاری از اشکال اشتغال بازمانده‌اند و با محدودیت‌های فزاینده بر آزادی رفت‌وآمد روبه‌رو شده‌اند.

زنان افغانستان برنده جایزه چتم هاوس در سال ۲۰۲۶ شدند. این جایزه به شجاعت و پایداری آنان در برابر آزار نظام‌مند جنسیتی و به‌عنوان تجسم عزم جنبشی گسترده‌تر برای حقوق زنان اهدا شده است.

مؤسسه سلطنتی امور بین‌الملل بریتانیا، معروف به چتم هاوس، این را روز پنجشنبه اعلام کرد. برندگان با رأی اعضای این مؤسسه انتخاب می‌شوند.

بر پایه بیانیه چتم هاوس، در پنج سالی که از بازگشت طالبان به قدرت گذشته، زنان و دختران افغانستان با دامنه‌ای رو به گسترش از محدودیت‌ها بر مشارکت خود در زندگی عمومی روبه‌رو شده‌اند.

آنان از تحصیلات متوسطه و عالی محروم شده‌اند، از بسیاری از اشکال اشتغال بازمانده‌اند و با محدودیت‌های فزاینده بر آزادی رفت‌وآمد روبه‌رو شده‌اند.

در همین حال، زنان در سراسر افغانستان به مقاومت در برابر آن محدودیت‌ها ادامه داده‌اند؛ از راه اعتراض، کارزارهای حق‌خواهی و تلاش برای حفظ دسترسی به آموزش.

بر پایه همان بیانیه، مقاومت آنان توجه بین‌المللی را به رفتار با زنان و دختران افغانستان و پیامدهای کنارگذاشتنشان از زندگی عمومی جلب کرده است.

برانوین مادوکس، مدیر و رئیس اجرایی چتم هاوس، گفت: «زنان افغانستان در برابر تلاش‌های نظام‌مند برای کنارگذاشتنشان از آموزش، کار و زندگی عمومی، شجاعت و پایداری خارق‌العاده‌ای نشان داده‌اند.»

او افزود: «پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت، زنان در سراسر کشور همچنان در برابر محو شدنشان مقاومت می‌کنند، از حقوق خود و نسل‌های آینده دفاع می‌کنند و امید و فرصت را برای زنان و دختران زنده نگه می‌دارند.»

مادوکس گفت: «شجاعت آنان تجسم عزم جنبشی بسیار گسترده‌تر برای حقوق زنان است و بقیه جهان را به چالش می‌کشد که روی برنگردانند.»

مراسم اهدای جایزه همراه با طوماری با امضای پادشاه بریتانیا، حامی این مؤسسه، اواخر امسال برگزار می‌شود.

برندگان پیشین این جایزه شامل ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، سازمان پزشکان بدون مرز و کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران بوده‌اند.