سوریه حملات اسرائیل به پایگاه ابوالظهور را محکوم کرد

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای حملات هوایی اسرائیل به پایگاه نظامی ابوالظهور در استان ادلب را «به شدیدترین شکل» محکوم کرد.

در این بیانیه که سه‌شنبه منتشر شد آمده است این حملات «اقدام تجاوزکارانه‌ای بی‌توجیه، نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، و تشدیدی خطرناک است که امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند».

وزارت خارجه سوریه تأکید کرد ادامه این حملات اسرائیل از ۱۸ آذر ۱۴۰۳ تاکنون، در زمانی که دولت سوریه خویشتن‌داری کرده و برای تحکیم ثبات و پرهیز از تشدید تنش کوشیده، «بار دیگر نشان می‌دهد اشغالگری اسرائیل می‌کوشد این تلاش‌ها را تضعیف و منطقه را به سمت تنش و بی‌ثباتی بیشتر بکشاند».

در بیانیه آمده است سوریه «اشغالگری اسرائیل» را مسئول این تشدید می‌داند.

دمشق از جامعه بین‌المللی و شورای امنیت سازمان ملل خواست این تجاوز را به‌روشنی محکوم کنند و در برابر «نقض‌های مکرر حاکمیت سوریه از سوی اسرائیل» موضعی قاطع بگیرند.

در پایان بیانیه آمده است: «سوریه تأکید می‌کند به دفاع از حقوق و منافع ملی خود از راه ابزارهای مشروع تضمین‌شده در حقوق بین‌الملل و هنجارهای بین‌المللی ادامه خواهد داد.»

هشت حمله هوایی اسرائیل بامداد سه‌شنبه پایگاه ابوالظهور را هدف قرار داد و باند فرودگاه و تأسیسات انبار را زد. شبکه دولتی الاخباریه سوریه این را به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد و گفت حملات تلفاتی نداشت. ارتش اسرائیل از اظهار نظر خودداری کرد.

به گفته آن منبع نظامی، این پایگاه که حدود ۷۰ کیلومتر با مرز ترکیه فاصله دارد، از زمان برکناری بشار اسد به‌عنوان مرکز آموزش ارتش تازه سوریه به کار می‌رود.

اسرائیل معتقد است ترکیه به دنبال نفوذ بیشتر در سوریه است و این را تهدیدی علیه خود می‌داند. این کشور در فروردین سال گذشته سه پایگاه هوایی را در سوریه بمباران کرد که ترکیه برای استقرار نیرو بررسی‌شان می‌کرد.

بر پایه گزارش رویترز، این حملات در میانه تنش‌های امنیتی فزاینده میان اسرائیل و ترکیه و لحن تندتر دو کشور درباره سوریه انجام می‌شود.