نخست‌ وزیر عراق دستور تحقیقات درباره حملات پهپادی به اقلیم کردستان را صادر کرد

خلاصه خبر:

  • نخست‌وزیر عراق دستور انجام تحقیقات کامل را درباره منشأ حملات پهپادی به دفتر نخست‌وزیر اقلیم کردستان، و محل اقامت رئیس دستگاه امنیتی این اقلیم صادر کرد.
  • دفتر رسانه‌‌ای علی الزیدی، در بیانیه‌ای اعلام کرد که او طی گفت‌وگوی تلفنی با بارزانی، حملات به اقلیم کردستان را محکوم و اعلام کرد که تعرض به امنیت این اقلیم، تعرض به امنیت ملی عراق محسوب می‌‌شود.
  • نخست وزیر عراق تاکید کرد این کشور مسئولان این حملات پهپادی را تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.
  • در این بیانیه آمده است: «دولت در حفاظت از امنیت و حاکمیت عراق کوتاهی نخواهد کرد و نهادهای مسئول، تحقیقات درباره ابعاد و جزئیات این حملات را انجام خواهند داد.»

نخست‌وزیر عراق دستور انجام تحقیقات کامل را درباره منشأ حملات پهپادی به دفتر مسرور بارزانی، نخست‌وزیر اقلیم کردستان، و محل اقامت رئیس دستگاه امنیتی این اقلیم صادر کرد.

دفتر رسانه‌‌ای علی الزیدی، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که او طی گفت‌وگوی تلفنی با بارزانی، حملات به اقلیم کردستان را محکوم و اعلام کرد که تعرض به امنیت این اقلیم، تعرض به امنیت ملی عراق محسوب می‌‌شود.

نخست وزیر عراق تاکید کرد این کشور مسئولان این حملات پهپادی را تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.

در این بیانیه آمده است: «دولت در حفاظت از امنیت و حاکمیت عراق کوتاهی نخواهد کرد و نهادهای مسئول، تحقیقات درباره ابعاد و جزئیات این حملات را انجام خواهند داد.»

نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق نیز در این گفت‌وگو بر اهمیت ادامه هماهنگی و همکاری میان دو طرف، «به ‌نحوی که امنیت و ثبات عراق را تقویت و سلامت شهروندان آن را حفظ کند»، تأکید کرد.

پیشتر نیروهای مبارزه با تروریسم اقلیم کردستان اعلام کردند که دو پهپاد حامل مواد منفجره از نوع حدید ۱۱۰» از مرز ایران به پرواز درآمده بودند و دفتر نخست‌وزیر اقلیم کردستان و محل اقامت رئیس دستگاه امنیتی اقلیم را هدف قرار دادند.

این حمله در اطراف پیرمام، در استان اربیل روی داد و تلفاتی نداشت. نخست‌وزیر اقلیم کردستان پیشتر در شبکه اجتماعی ایکس «پهپادهای ایرانی» را مسئول دانست.

او این اقدامات «غیرمسئولانه و غیرقابل‌قبول» را محکوم کرد و آن را «تشدیدی خطرناک» خواند.

از آغاز جنگ اخیر در خاورمیانه، اقلیم کردستان عراق که میزبان نیروهای آمریکایی، شرکت‌های نفتی خارجی و همچنین احزاب کرد ایرانی مخالف جمهوری اسلامی است، هدف حملاتی از سوی جمهوری اسلامی و گروه‌های مسلح عراقی نزدیک به حکومت ایران قرار گرفته است.

تام باراک، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در عراق نیز «به‌شدت» حمله به «دوست و شریک ارزشمند کرد ما» را محکوم کرد و آن را «تهدیدی مستقیم برای ثبات منطقه» دانست.

او افزود که ایالات متحده به‌طور کامل از الزیدی «در بازگرداندن حاکمیت کامل عراق و اطمینان از اینکه تمامی سلاح‌ها و نیروهای امنیتی تحت اختیار دولت عراق باقی بمانند» حمایت می‌کند.

عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز با صدور بیانیه‌های جداگانه‌ای، این حملات پهپادی را محکوم کردند.