اسحاق دار، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه پاکستان، ساعاتی قبل در شبکه اجتماعی ایکس از موافقت جمهوری اسلامی با عبور کشتیهای تحت پرچم پاکستان از تنگه هرمز خبر داد.
آقای دار نوشت که «بسیار خرسندم که خبر مهمی را به اشتراک بگذارم: دولت ایران موافقت کرده است که به ۲۰ کشتی دیگر با پرچم پاکستان اجازه عبور از تنگه هرمز را بدهد؛ بر این اساس، روزانه دو کشتی از این تنگه عبور خواهند کرد.»
ساعتی پیش دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در پستی در شبکه تروثسوشال، تصویری از این اظهارات وزیر خارجه پاکستان را منتشر کرد، اما توضیح بیشتری به آن اضافه نکرد.
در پست وزیر خارجه پاکستان در شبکه ایکس، از اقدام جمهوری اسلامی به عنوان اقدامی «سازنده» و «اعتمادساز» یادشده و به حسابهای کاربری جیدی ونس معاون رئیسجمهوری آمریکا، مارکو روبیو وزیر خارجه ایالات متحده، عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی، و استیو ویتکاف فرستاده دونالد ترامپ و مذاکرهکننده ارشد با جمهوری اسلامی اشاره شده است.
وزیر خارجه پاکستان در اظهارات خود این اقدام جمهوری اسلامی را «اقدامی سازنده و مثبت» و «شایسته قدردانی» ارزیابی کرده و تصریح کرده که «این تصمیم، نویدبخش صلح بوده و به استقرار ثبات در منطقه کمک خواهد کرد.»
او گفته است که «این اعلام مثبت، گامی معنادار به سوی صلح است و تلاشهای جمعی ما را در این مسیر تقویت خواهد کرد» و افزوده است که «باور داریم که گفتوگو، دیپلماسی و اقدامات اعتمادساز از این دست، تنها راه پیش رو هستند.»