تداوم حملات مشترک آمریکا و اسرائیل در ایران در نوزدهمین روز از عملیات مشترک

دود ناشی از یک انفجار سمت بلوار پناهی‌نیا و میدان هروی در شمال شرق تهران، چهارشنبه ۲۷ اسفند (منبع وحید آنلاین)

در نوزدهمین روز از حملات مشترک ارتش ایالات متحده و اسرائیل در نقاط مختلف ایران، روز چهارشنبه برخی زیرساخت‌های انرژی در پارس‌جنوبی و عسلویه، و همچنین نیروی دریایی جمهوری اسلامی در دریای خزر، هدف حملات سهمگین قرار گرفتند.

موج حملات عصر چهارشنبه ۲۷ اسفند به زیرساخت‌های انرژی در استان بوشهر در حالی آغاز شد که بر اساس اعلام رسانه‌ها، بخش‌هایی از تأسیسات صنعت نفت پارس جنوبی و عسلویه، به دلیل شدت اصابت‌ها، برای ساعات طولانی در آتش می‌سوخت.

هدف قرار دادن زیرساخت‌های انرژی، تنش‌های نظامی در منطقه را وارد فاز جدیدی کرد و نیروهای نظامی جمهوری اسلامی نیز در اقدامی تلافی‌جویانه، منابع و ذخایر نفت و گاز در برخی کشورها از جمله قطر و عربستان را هدف قرار دادند.

در پاسخ به این اقدامات تلافی‌جویانه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای گفت که اگر جمهوری اسلامی ایران تصمیمی نسنجیده بگیرد و به کشوری «کاملاً بی‌گناه» مانند قطر حمله کند، ایالات متحده، چه با همراهی اسرائیل و چه بدون آن، میدان گازی پارس جنوبی را با شدتی بی‌سابقه هدف قرار خواهد داد.

آقای ترامپ در این بیانیه که چهارشنبه شب صادر کرد، گفت: «دیگر هیچ حمله‌ای از سوی اسرائیل به این میدان بسیار مهم و ارزشمند پارس جنوبی انجام نخواهد شد، مگر اینکه جمهوری اسلامی ایران «به‌طور نابخردانه» تصمیم بگیرد به تأسیسات انرژی (در این مورد قطر) حمله کند.

رئیس‌جمهوری آمریکا افزود که حمله اسرائيل به بخش «نسبتاً کوچکی» از تأسیسات پارس جنوبی بود.

میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان است که به طور مشترک توسط ایران و قطر اداره می‌شود.

هدف قرار دادن اماکن و نیروهای نظامی جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه همچنین با ضربه ارتش اسرائیل به «پنج نیروی نظامی در یک پایگاه نظامی غرب ایران» ادامه یافت.

از سوی دیگر، شامگاه چهارشنبه ۲۷ اسفند، حملات شدید نیروی هوایی ارتش اسرائیل به اهدافی در شمال ایران نیز گزارش شد و بر اساس آن، چند شناور در دریای خزر و اماکن نظامی در محدوده کشتی‌سازی تمجیدی، پادگان دریایی حسن‌رود، اداره گمرک و سازمان کشتی‌رانی در بندرانزلی هدف قرار گرفت.

صداهای انفجار تا بامداد پنجشنبه ۲۸ اسفند، در مناطق مختلف استان گیلان از جمله رشت، خمام و فومن شنیده می‌شد.

به دنبال این حملات، مردم برخی از اماکن تجاری در منطقه آزاد بندرانزلی را تخلیه کردند.

همچنین رسانه‌ها از شنیده شدن صدای انفجار در چهارشنبه‌شب و بامداد پنجشنبه در نقاط مختلف کشور از جمله گرمدره، کرج، سنندج، شهر بستک در استان هرمزگان، میناب، کنارک در استان سیستان و بلوچستان، شیبان در استان خوزستان، بخش های جنوبی جزیره قشم، بندرعباس، شاهین شهر، اصفهان اهواز نیز خبر داده‌اند.

بامداد پنجشنبه نیز بار دیگر صنایع الکترونیکی شیراز، وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی هدف قرار گرفت.

در تهران هم شهروندان از شنیده شدن صدای انفجار در نقاط مختلف به ویژه شمال، شرق و غرب را گزارش کردند که از جمله این مناطق می‌توان به فرمانیه، چیتگر، حوالی پل سیدخندان، بنی‌هاشم، شریعتی، نارمک و شهرک غرب اشاره کرد.

از سوی دیگر بامداد پنجشنبه بارها فعالیت پدافند هوایی در پایتخت گزارش شده است.

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) که نیروهای تحت رهبری آن در عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی شرکت دارند،‌ شامگاه چهارشنبه ۲۷ اسفند در یک به‌روزرسانی اعلام کرد که شمار اهداف مورد حمله نیروهای آمریکایی در ایران به بیش از هفت‌هزار و ۸۰۰ مورد رسیده است.

سنتکام همچنین گفت نیروهای آمریکایی به بیش از ۱۲۰ شناور جمهوری اسلامی آسیب زده و یا آن‌ها را منهدم کرده‌اند.

این ستاد اضافه کرد که نیروهای آمریکایی از ابتدای جنگ، بیش از هشت هزار پرواز رزمی در منطقه انجام داده‌اند.