جزئیات حمله گسترده به پناهگاه زیرزمینی خامنه‌ای توسط ۵۰ جنگنده اسرائیلی

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تصاویر کامل حمله اسرائیل به پناهگاه زیرزمینی خامنه‌ای در در روز جمعه ۱۵ اسفند

اطلاعاتی که به صدای آمریکا رسیده است، تصویری تازه از ابعاد حملات گسترده ارتش اسرائیل به مجموعه موسوم به «بیت رهبری» در تهران و همچنین انهدام پناهگاه زیرزمینی علی خامنه‌ای ارائه می‌دهد؛ پناهگاهی که بنا بر این اطلاعات، برای فرماندهی جنگ در شرایط اضطراری طراحی شده بود و در زیر خیابان‌های اطراف این مجموعه گسترش یافته بود.

بر اساس این اطلاعات، ارتش اسرائیل در جریان عملیات «غرش شیران»، چندین بار مجموعه رهبری جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است؛ مجموعه‌ای که دربرگیرنده زیرساخت‌های نظامی و امنیتی مهم و محل حضور عالی‌ترین مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی بوده است.

پناهگاهی در زیر خیابان‌های تهران

اطلاعاتی که به صدای آمریکا رسیده نشان می‌دهد پناهگاه زیرزمینی علی خامنه‌ای برای استفاده او در زمان جنگ یا شرایط اضطراری طراحی شده بود تا بتواند از آنجا عملیات و فرماندهی جنگ را هدایت کند.

این پناهگاه در زیر شبکه‌ای از خیابان‌های طولانی و در عمق مناطق دارای جمعیت غیرنظامی گسترش یافته بود و دارای ورودی‌های متعدد بود.

به گفته منابع آگاه، مقام‌های جمهوری اسلامی این مجموعه زیرزمینی را به عنوان تأسیساتی «غیرقابل نفوذ» در نظر می‌گرفتند.

با این حال، حتی پس از کشته شدن خامنه‌ای نیز این پناهگاه همچنان به عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم مورد استفاده مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی باقی مانده بود.

حمله‌ای با ده‌ها جنگنده

بر اساس اطلاعاتی که به صدای آمریکا رسیده، برای هدف قرار دادن این پناهگاه زیرزمینی عملیات گسترده‌ای انجام شده است.

در این حمله، حدود ۵۰ فروند جنگنده نیروی هوایی اسرائیل مشارکت داشتند و بیش از ۱۰۰ مهمات مختلف برای هدف قرار دادن این مجموعه به کار گرفته شد.

سال‌ها کار اطلاعاتی برای یک هدف

به گفته منابعی که خواستند ناشناس بمانند، شناسایی دقیق این پناهگاه و نقشه‌برداری از آن نتیجه سال‌ها کار اطلاعاتی بوده است.

این عملیات اطلاعاتی توسط چندین واحد مهم در ساختار اطلاعات نظامی اسرائیل انجام شده است، از جمله:

  • تیپ پژوهش
  • یگان ۸۲۰۰
  • یگان ۹۹۰۰ در معاونت اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (امان)

بر اساس این اطلاعات، همکاری این واحدها باعث شد که ساختار زیرزمینی این مجموعه به طور دقیق نقشه‌برداری شود و شرایط برای اجرای حمله‌ای «دقیق و مؤثر» فراهم شود.

مجموعه‌ای که به قلب امنیتی حکومت تبدیل شده بود

مجموعه موسوم به «بیت رهبری» در تهران سال‌ها به عنوان یکی از حساس‌ترین مراکز امنیتی جمهوری اسلامی شناخته می‌شد؛ مکانی که علاوه بر دفتر رهبر جمهوری اسلامی، محل حضور شماری از مهم‌ترین نهادهای امنیتی و نظامی حکومت نیز بوده است.

اطلاعاتی که به صدای آمریکا رسیده نشان می‌دهد این مجموعه به دلیل همین اهمیت راهبردی، به یکی از اصلی‌ترین اهداف حملات اسرائیل در جریان عملیات «غرش شیران» تبدیل شده است.

ضربه اول؛ کشته شدن خامنه‌ای در داخل مجموعه

در نخستین موج حملات، ارتش اسرائیل، علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی را که در داخل این مجموعه حضور داشت، هدف قرار داد، که منجر به حذف او شد.

در همان عملیات، حمله دیگری نیز به ساختمانی دیگر در همین مجموعه انجام شد و به گفته منابع صدای آمریکا، حدود هشت نفر از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی که در آن محل حضور داشتند، در این حمله کشته شدند.

موج تازه حملات به نهادهای امنیتی و حاکمیتی

بر اساس این اطلاعات، حملات اسرائیل در روزهای بعد نیز ادامه یافت و در میانه هفته جاری، نیروی هوایی اسرائیل بار دیگر بخش‌هایی از این مجموعه را هدف قرار داد.

در این حملات، چندین زیرساخت مهم حاکمیتی و نظامی مورد اصابت قرار گرفتند، از جمله:

  • ساختمان شورای عالی امنیت ملی
  • مجموعه محل تجمع مجمع عالی رژیم
  • ساختمان مجلس خبرگان در تهران
  • دانشگاه اصلی نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

این مراکز از جمله مهم‌ترین نهادهای تصمیم‌گیری امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی به‌مشار می‌روند.