دونالد ترامپ پس از گفت‌وگو با نتانیاهو: امیدوارم تهران این‌بار منطقی‌تر عمل کند؛ تاکید نخست وزیر اسرائیل بر «نیازهای امنیتی» کشورش

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه بیش از دو ساعت در نشستی پشت درهای بسته با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت‌وگو کرد. او سپس با انتشار پستی در شبکه اجتماعی تروت‌سوشال، این دیدار را «بسیار خوب» توصیف کرد و نوشت که تأکید داشته مذاکرات با تهران باید فعلا ادامه یابد.

ترامپ در پیام خود افزود: «به جز این‌که من اصرار کردم مذاکرات با [جمهوری اسلامی] ایران ادامه پیدا کند تا مشخص شود آیا می‌توان به توافقی دست یافت یا نه، نتیجه قطعی دیگری حاصل نشد.»

رئیس‌جمهور ایالات متحده نوشت: «به نخست‌وزیر اطلاع دادم که اگر چنین توافقی امکان‌پذیر باشد، این گزینه، ترجیح ما خواهد بود. اگر هم امکان‌پذیر نباشد، آن‌وقت باید دید نتیجه چه خواهد شد.»

او همچنین افزود: «دفعه قبل [جمهوری اسلامی] ایران تصمیم گرفت توافق نکند و در پی آن هدف حملات آمریکا قرار گرفت.»

ترامپ نوشت: «امیدواریم این بار آن‌ها منطقی‌تر و مسئولانه‌تر رفتار کنند.»

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل نیز در بیانیه‌ای کوتاه درباره دیدار بنیامین نتانیاهو با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرد دو طرف در این گفت‌وگو «به موضوع مذاکرات با ایران، غزه و تحولات منطقه‌ای» پرداخته‌اند.

در این بیانیه آمده است: «نخست‌وزیر بر نیازهای امنیتی اسرائیل در چارچوب مذاکرات تأکید کرد و دو طرف توافق کردند هماهنگی نزدیک و ارتباط مستمر خود را حفظ کنند.»

وزارت امور خارجه اسرائیل همچنین پیش‌تر اعلام کرده بود که نخست وزیر اسرائیل قبل از دیدار با دونالد ترامپ در کاخ سفید، با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، دیدار و حکم عضویت خود را در «شورای عالی صلح» امضا کرد.

بر اساس طرح ارائه‌شده از سوی دونالد ترامپ، یک هیات بین‌المللی با عنوان «هیات صلح» مسئول نظارت بر اداره موقت نوار غزه خواهد بود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، سه‌شنبه‌شب در دو گفت‌وگوی جداگانه با رسانه‌ها درباره وضعیت ایران اظهارنظر کرد. او هشدار داد که اگر مذاکرات با جمهوری اسلامی به نتیجه نرسد، آمریکا «اقدامی بسیار سخت» انجام خواهد داد، اما در عین حال تأکید کرد ترجیح می‌دهد توافق حاصل شود.

ترامپ در گفت‌وگو با شبکه اِن۱۲ اسرائیل و آکسیوس گفت: «یا به توافق می‌رسیم، یا مجبور می‌شویم کاری بسیار سخت، شبیه دفعه قبل، انجام دهیم.» او همچنین افزود: «ما یک ناوگروه نظامی داریم که به آن‌جا (خاورمیانه) در حرکت است و شاید یک ناو دیگر هم اعزام شود.»

بر اساس گزارش اِن۱۲، یکی از مقامات رسمی آمریکا نیز تأیید کرده است که احتمال اعزام یک ناو هواپیمابر دیگر به منطقه وجود دارد. در حال حاضر، ناو «یو‌اس‌اس لینکلن» به همراه چند کشتی جنگی دیگر در منطقه حضور دارند.

ترامپ در ادامه گفت جمهوری اسلامی «واقعاً می‌خواهد به توافق برسد» و افزود به اعتقاد او، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز تمایل دارد به توافقی دست یابد. او تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم نتانیاهو از مذاکرات با ایران کنار گذاشته شده باشد. او هم توافق می‌خواهد؛ توافق خوب.»

او تأکید کرد هر توافقی باید «توافق خوبی» باشد و افزود: «نه سلاح هسته‌ای، نه موشک، نه این، نه آن؛ همه چیزهای مختلفی که شما می‌خواهید باید در آن باشد.»

نتانیاهو پیش از پرواز به‌سوی آمریکا گفت: «من اصولی را به ترامپ ارائه خواهم داد که نه فقط برای اسرائیل، بلکه برای هر کسی که خواهان صلح و امنیت است، اهمیت دارد.»

نتانیاهو تأکید کرد: «به نظر من، این اصول برای همه کسانی که صلح و امنیت در خاورمیانه را می‌خواهند، مهم است.»

سفیر اسرائيل در آمریکا، یخیل لایتر، سه‌شنبه شب به وقت واشنگتن اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل ساعاتی پس از ورود به واشنگتن با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه و جرد کوشنر، مشاور ارشد دونالد ترامپ دیدار کرد.

سفیر اسرائيل گفت موضوع جلسه سه‌شنبه شب بررسی «تحولات منطقه» بود.

این سفر، یکی از چندین دیدار نتانیاهو و ترامپ از زمان بازگشت رئیس‌جمهور آمریکا به قدرت محسوب می‌شود و موضوع ایران و چگونگی مواجهه با برنامه هسته‌ای و فعالیت‌های منطقه‌ای تهران، محور اصلی گفت‌وگوهای جاری است.

پس از اعتراضات ضدحکومتی سراسری در ایران و کشتار هزاران معترض، رئیس جمهوری آمریکا دستور اعزام کشتی‌های جنگی به سمت ایران را صادر کرد. از جمله این کشتی‌ها ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن است. در همین حال، مذاکرات با جمهوری اسلامی در عمان از سر گرفته شده است.

رئیس‌جمهور آمریکا پیش‌تر هشدار داده بود در صورت ناکامی مسیر دیپلماتیک، گزینه اقدام نظامی منتفی نخواهد بود.