آمریکا یک مرد پاکستانی را در زمینه قاچاق تسلیحات ایرانی به حوثی‌ها مجرم شناخت

وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد که هیئت منصفه فدرال در ایالت ویرجینیا یک شهروند پاکستانی را به جرم قاچاق تسلیحات ایرانی برای شورشیان حوثی در یمن، مجرم شناخته است.

این مرد پاکستانی، محمد پهلوان ۴۹ ساله، یکی از چهار تبعه خارجی بود که در ژانویه ۲۰۲۴ در یک کشتی در آب‌های نزدیک سواحل سومالی بازداشت شدند.

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، پهلوان با دو برادر ایرانی به نام‌های شهاب و یونس میرکازهی همکاری می‌کرد. این دو نفر به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وابسته بوده‌اند و در انتقال تسلیحات از ایران به نیروهای حوثی در یمن نقش داشته‌اند.

در آن زمان، نیروهای حوثی، در حمایت از گروه تروریستی حماس، به کشتی‌های تجاری و نظامی آمریکا در دریای سرخ و خلیج عدن حمله می‌کردند.

تسلیحاتی که در کشتی پهلوان کشف شد، به گفته مقامات آمریکایی، با نوع سلاح‌هایی که حوثی‌ها در حملاتشان استفاده می‌کنند، تطابق داشته است.

اتهامات وارده علیه پهلوان شامل موارد زیر است:

  • توطئه برای ارائه پشتیبانی و منابع مادی به گروه‌های تروریستی
  • ارائه پشتیبانی مادی به برنامه تسلیحات کشتار جمعی ایران
  • همکاری با برنامه تسلیحات کشتار جمعی نیروی قدس سپاه پاسداران
  • انتقال آگاهانه مواد منفجره برای حوثی‌ها با هدف استفاده در حملات
  • تهدید و اعمال فشار بر خدمه کشتی

قرار است محمد پهلوان در ۲۲ سپتامبر محاکمه شود.

محکومیت او طبق قوانین فدرال، می‌تواند تا سقف ۲۰ سال زندان باشد.

این پرونده در میانه جنگ غزه و پس از حمله تروریستی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل رخ می‌دهد؛ حمله‌ای که ۱۲۰۰ کشته و ۲۵۰ گروگان بر جای گذاشت.

از آن زمان تاکنون، حملات اسرائیل منجر به کشته شدن هزاران نفر در غزه شده است.