اعتصاب کارگران پروژهای شاغل در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و فولاد در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد و سایر مطالبات در حال گسترش به صنایع و شهرهای مختلف ایران است. بر همین اساس، روز شنبه دوم اردیبهشتماه، کارگران پروژهای شاغل در این صنایع اعتصاب و کارگاههای خود را تخلیه کردند.
گزارشها و تصاویر منتشر شده نشان میدهد که کارگران پروژهای شاغل در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و فولاد خواستار افزایش دستمزد مطابق با لیست پیشنهادی خود بر اساس افزایش ۷۹ درصدی هستند. آنها همچنین خواستار برخورداری از سیستم ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت هستند. این در شرایطی است که مدت زمان کارشان بیشتر و مدت زمان استراحتشان کمتر است .
این اعتصاب با فراخوان کمپین مرکزی نفت و گاز آغاز شد که اخبار، تصاویر و فیلمهای مربوط به اعتصاب را منتشر میکند.
بر اساس گزارش این کمپین، کارگران پروژهای شرکت شبدیز صنعت آپادانا در جزیره لاوان، عمران صنعت پایندان در فاز ۱۴ عسلویه، اکسیر صنعت در عسلویه، شرکت آسفالت طوس در مخازن قشم و سایت یک شرکت سازه پادبخش در پتروشیمی بوشهر روز شنبه به جمع دیگر کارگران اعتصابی پیوستهاند.
«اتحادیه آزاد کارگران ایران» نیز از اعتصاب کارگران شرکت عمران صنعت شاغل در پروژه پتروشیمی آپادانا، پتروشیمی دهلران، پیمانکاریهای بویری و باقری، کارگران شرکت IGC شاغل در پروژه دشت عباس دهلران، کارگران پروژهای شاغل در شرکت پارس کیهان و کارگران شرکت تیام صنعت شاغل در پروژه پتروشیمی گچساران خبر داده است.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت هم نوشت که کارگران شرکت اکسیر صنعت در فاز ۲ پالایشگاه آبادان، آبادراهان و سکاف در پالایشگاه نفت آبادان، کیان صنعت در پتروشیمی گچساران، شرکت پناهصنعت در پتروشیمی لردگان، پروژه انجیال ۳۱۰۰ در دشت عباس، شرکت کارنگستر در هفشجان در اعتصاب هستند.
این شورا همچنین به اعتصاب کارگران پروژهای در طرحهای پایپینگ و نصب تجهیزات پتروشیمیها در پارس جنوبی، کارگران پیمانکاری در پتروشیمی کرمان در منطقه ویژه سیرجان، شرکت هیدروسازان در پتروپالایش جاسک، شرکت رستاک در مجتمع پایا فولاد کویر و شرکت فرایند صنعت شاغل در طرح یک فولاد آلیاژی یزد خبر داده است.
اعتراض و پیگیری مطالبات صنفی روز جمعه نیز در شهرهای مختلف انجام شد و در تهران جمعی از کارکنان شرکت کنترل ترافیک در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در محوطه ساختمان اصلی و همچنین ساختمان معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
اعتراض به مصوبه افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزد ماهانه کارگران در شرایطی ادامه دارد که علی خدایی، «عضو کارگری» شورای عالی کار روز جمعه گفت: «اگر اوضاع اینگونه باشد و نتوانند قیمتها را کنترل کنند، بدون تردید اصلاح دستمزد را با جدیت دنبال خواهیم کرد.»
او در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا گفت: «به عنوان نماینده کارگران به وزیر کار گفتیم که دولت به وعدههای خود در زمینه مهار و کنترل تورم عمل نکرده است، بنابراین اگر اوضاع اینگونه باشد، برای برگزاری فوری شورای عالی کار و اصلاح دستمزد ۱۴۰۲ درخواست رسمی خواهیم داد.»
خدایی با تاکید بر اینکه دستمزد ۱۴۰۲ با قول رسمی وزرای دولت مبنی بر کنترل تورم مصوب شد، میگوید: «در روزهای اخیر، قیمتها از سوی مراجع رسمی افزایش یافته؛ نرخ کرایه تاکسی، اتوبوس و مترو ۴۰ درصد بالا رفته؛ از سوی دیگر، سیاستهای تنظیم بازار اجرایی نشده است.»