واکنش مردم پس از فک «پلمب» لبنیاتی «هاجرپور» در شاندیز؛ «گل‌باران» و سیل تماس‌های تلفنی

لبنیات هاجر پور رفع پلمب شد

امیر شهلا، عضو سابق شورای شهر مشهد، از حمایت‌های مردمی نسبت به محمود هاجرپور صاحب فروشگاه لبنیاتی در شاندیز مشهد خبر داد.

او در صفحه اینستاگرام خود نوشت که از زمان انتشار خبر پلمب مغازه و سپس فک پلمب در شبکه‌های اجتماعی مغازه مملو از گل و شکلات و شیرینی‌هایی شده که مردم، در بدو ورود به مغازه، تقدیم کرده‌اند.

درج شماره‌ تلفن لبنیاتی روی عکسی که در فضای مجازی منتشر شده، باعث سیل تماس‌های تلفنی مردم از اقصی نقاط ایران شد.

این عضو پیشین شهرداری همچنین از آزادی با قرار وثیقه محمد هاجرپور خبر داده و گفته است که مغازه نیز فک پلمب شده است.

در چند روز گذشته ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که شخصی در «فروشگاه هاجرپور» روی سر زنانی که حجاب اجباری نداشتند «ماست» ریخت که این عمل باعث درگیری فروشنده با او شد. در ادامه این فروشگاه پلمب و سپس فک پلمب شد.

روز گدشته مقامات قضایی جمهوری اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای خبر دادند که فرد مهاجم و ماست‌پاش و دو زن مخالف حجاب اجباری، تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

روز جمعه فیلمی از داخل یک مغازه لبنیات فروشی منتشر شد که دو زن بدون حجاب اجباری در داخل مغاز صف هستند اما فردی از بیرون وارد می‌شود و بعد از اصرار آنها به حجاب، با ظرفهای ماست به آنها حمله می‌کند. این ویدئو خیلی زود فراگیر شد و بسیاری از اقدام مرد مهاجم ابراز انزجار کردند.

در این بین برخی نیز فرد مهاجم را شناسایی کردند. هرچند حمید رسایی «روحانی» نزدیک به حکومت ابتدا سعی کرد ارتباط او را با بسیج و نهادهای مذهبی ایران رد کند اما برخی فاش کردند مهاجم از مداحان اهل شاندیز است.

جمهوری اسلامی: برخورد با مهاجم، زنان و مغازه

مثل بسیاری از وقایع اخیر،‌ مقامات قضایی و امنیتی با همه افراد حاضر در این ویدئو برخورد کردند. ابتدا گفته شد مغازه لبنیات فروشی به خاطر انتشار ویدئو و محل وقوع جرم، پلمب شد. روز شنبه منابع نزدیک به قوه قضاییه گفتند لبینات‌فروشی «هاجرپور» که در شاندیز پس از ماست‌پاشی یک مرد به دو زن پلمب شده بود، پس از دریافت تذکر رفع پلمب شد.

دادستانی شهرستان طرقبه اتهام ضارب را «توهین عملی و اخلال در نظم» و اتهام دو زن مورد حمله را «ارتکاب فعل حرام به لحاظ تظاهر به کشف حجاب» عنوان کرده است.

در پی وقوع این رویداد، کاربران شبکه‌های اجتماعی به این شیوه برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری واکنش‌های گسترده‌ای نشان دادند.

یکی از کاربران نتیجه «سیاست‌گذاری‌های کشکی» درحوزه حجاب را، «امر به معروف ماستی» دانست

محسن برهانی، حقوقدان، هم فراتر رفتن نهی از منکر از مرحله زبانی را جرم دانسته است.

کاربری دیگر هم ماست‌پاش‌های امروز را همان اسیدپاش‌های دیروز دانست.

در هفته‌های گذشته بسیاری از امامان جمعه با اشاره به ناتوانی حکومت در اعمال حجاب اجباری، از طرفداران خود خواسته بودند وارد این حوزه شده و دست بکار شوند.

احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، در اسفندماه گذشته، گفته بود: «دیگر اقتدار امنیتی نظام نمی‌تواند درباره حجاب میدان‌داری کند و باید شما برادران و خواهران بایستید و با جریان کشف حجاب مقابله کنید.»

علم‌الهدی در اظهاراتی دیگر، بی‌حجابی را معادل بی‌دینی توصیف کرده بود.

با ادامه اعتراض مدنی زنان در قالب ازسربرداشتن روسری، برخی ناظران درباره احتمال توسل طرفداران حکومت به شیوه‌های خشونت آمیز علیه مخالفان حجاب اجباری ابراز نگرانی کرده‌اند.