در پی افزایش انتقادها به توافق اخیر صورت گرفته میان مقامات امنیتی جمهوری اسلامی، عربستان سعودی و جمهوری خلق چین، برخی چهرهها و رسانههای حاکمیتی در ایران، نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و ابراز نگرانی کردند.
عباس صالحی، مدیرمسئول روزنامه «اطلاعات» از رسانههای نزدیک به روحانیون سنتی حاکم بر ایران، در این ارتباط در توئیتی نوشت: خبرهای خوب را «زهرمار» میکنیم. «یا سهم چین را بزرگ میکنیم» تا منافع و نقش ایران دیده نشود، «یا پروندههای کهنه را رو میآوریم» که قبلاً چه میگفتید؟ یا...»
روز جمعه نوزدهم اسفندماه رسانههای نزدیک به حکومت ایران از جمله حساب توییتری «نور نیوز» وابسته به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی از «مذاکرات» علی شمخانی دبیر این شورا در «یک کشور خارجی» خبر دادند که این خبر، کمی بعد به انتشار گزارشهایی به نقل از مقامات رسمی تهران منتهی شد و خبر از «توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو جانبه» با «میانجیگری پکن» دادند.
از سوی دیگر، روزنامه «خراسان» از دیگر رسانههای نزدیک به حاکمیت ایران با اشاره به توافق ایران و عربستان نوشته است: این توافق «با وساطت چین» منعقد شده و احتمال میرود «پس از اعتراضات ایران درباره موضعگیریهای چین» در عربستان سعودی و اجلاس GCC نیز، عزم چین «برای تسهیل این آشتی» و اعمال نفوذ به عربستان برای پذیرش این توافق «زیاد شده باشد.»
این رسانه در ادامه مدعی شده است که پس از انعقاد «برجام» نیز فشار مشابهی از سوی آمریکا به عربستان وارد شد تا با ایران به «تنشزدایی» بپردازد که «متاسفانه با حمله به سفارت عربستان در تهران» این فرصت از کشور گرفته شد.
یحیی رحیم صفوی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران و «مشاور عالی» علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز بیست و یکم اسفندماه این توافق با عربستان را «زلزله سیاسی» نامید بود، هر چند برخی منتقدان نسبت به عواقب این «بزرگنمایی خطرناک» هشدار داده بودند.