‏افزایش «۱۷ درصدی» دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل؛ بسیاری از کودکان ایرانی حق تحصیل ندارند

آمار کودکان بازمانده از تحصیل در ایران افزایش یافته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی اعلام کرده است که «نرخ جذب بســیار ناچیز» کودکان بازمانده از تحصیل در کنار «تعداد بالای ترک‌تحصیل ســالیانه» از ۳۴۷ هزار نفر تا ۲۷۰ هزار نفر، سبب شده روند «بازماندگی از تحصیل» در نظام آموزش و پرورش ایران «روبه رشد» باشد.

بر اساس این گزارش، تعداد «۹۱۱ هزارو ۲۷۲ کودک» «لازم‌التعلیم» در ســال تحصیلی «۱۴۰۱-۱۴۰۰» از تحصیل بازمانده‌اند و تعداد «۲۷۹ هزارو ۱۹ دانش‌آموز» نیز در ســال تحصیلی «۱۴۰۱-۱۴۰۰» ترک تحصیل کرده‌اند.

وب‌سایت «خبرآنلاین» در همین ارتباط، نوشته است: این بخشی از نتیجه‌گیری گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی است و نشان می‌دهد «دست بسیاری از کودکان و نوجوانان به حق تحصیل نمی‌رسد.»

انتشار این گزارش در حالی صورت می‌گیرد که همزمان با اجرای مصوبه «مولدسازی» توسط سران سه قوه جمهوری اسلامی برای فروش اموال ملی که مورد انتقاد گسترده افکار عمومی نیز قرار گرفته، لیستی از برخی از ساختمان‌های آموزشی و مدارس برای فروش نیز در منابع داخلی منتشر شد.

در نتایج این گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، آمده که آمار بازماندگان از تحصیل «همســو با سیاســتگذاری‌ها و در جهت کاهش و در نهایت به صفر رســیدن نیســت»، بلکه این نرخ در ســال تحصیلی «۱۴۰۱-۱۴۰۰» نسبت به ســال تحصیلی «۱۳۹۵-۱۳۹۴» به میزان «۱۷/۱۵ درصد» افزایش یافته است.

با استناد به این آمار رسمی انتشار یافته، در واقع طی «۶ سال» اخیر، تعداد «دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل» در ایران، به میزان قابل توجهی «افزایش» پیدا کرده است.