روزنامه کیهان تهران مدعی شد: اروپا با کنار گذاشتن ایران از کنفرانس مونیخ منزوی شد 

نشست: زن، زندگی، آزادی؛ چشم اندازی برای ایران

عدم دعوت از جمهوری اسلامی به کنفرانس امنیتی مونیخ واکنش‌های مختلفی به دنبال داشته است. روزنامه کیهان در نگاهی متفاوت مدعی شد «کنار گذاشتن ایران از کنفرانس امنیتی مونیخ؛ خودانزوایی اروپا از ترس روبه‌روشدن با واقعیت‌ها است.»

به نوشته این روزنامه کنفرانس امنیتی مونیخ هیچ‌گاه «بی‌طرف» نبوده و همواره نام «فراآتلانتیک» را با خود به همراه داشته، اما این‌بار، رویداد امسال «بیشتر شبیه نشست‌های سالانه یک حزب است.» به نوشته این روزنامه که از بودجه عمومی استفاده می‌کند اما زیر نظر نماینده علی خامنه‌ای اداره می‌شود «اکنون این خطر جدی وجود دارد که دیگر هیچ مانعی در مقابل افراد پشت پرده این تصمیم برای تبدیل این کنفرانس به صحنه نمایش تک بعدی، استدلال‌های یکسویه و کف و سوت برای یکدیگر، وجود ندارد.»

روزنامه شرق نیز در مطلبی با تیتر«کنفرانس‌های فشار» نوشت که دیروز شنبه کنفرانس امنیتی مونیخ میزبان بخشی از جریان اپوزیسیون و تعدادی از چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی بود که این روزنامه از آنها با عنوان «معاند» نام برد.

گزارش روزنامه شرق از حضور مخالفان جمهوری اسلامی در کنفرانس‌های بین‌المللی.

روزنامه شرق همچنین نوشت که به موازات برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ بدون حضور ایران و دعوت از جریان اپوزیسیون در این کنفرانس، «شاهد برگزاری نشست دیگری در اسلو، پایتخت نروژ، با موضوع حقوق بشر بودیم» که در آنجا هم به تعبیر روزنامه شرق «چهره‌های معاند» به فضای «ضدایرانی» دامن زدند.

پیش از این سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در توییتی نسبت به حضور برخی افراد در مونیخ و دیدار احتمالی امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه با مخالفان حمهوری اسلامی واکنش نشان داده بود. ناصر کنعانی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشته بود: «آنانی که ۴۴ سال حضور بی‌نظیر اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان در حمایت از کشور، انقلاب و رهبری خود را نادیده می‌گیرند و به سراغ چند دلقک بی‌هویت می‌روند، نه به دموکراسی اعتقاد دارند و نه انقلاب و ملت ایران را می‌شناسند. به‌زودی در مقابل استقامت، قدرت و عظمت ملت ایران زانو خواهید زد.»

قبل‌تر هم کنعانی در نشست خبری ۲۴ بهمن‌ماه و در واکنش به دعوت‌نشدن ایران به کنفرانس مونیخ گفته بود: «اقداماتی ازجمله دعوت‌نکردن از برخی کشورها رویکردی گزینشی با انگیزه‌های سیاسی است و نشان‌دهنده تداوم رویکرد اشتباه در ارتباط با تحولات جمهوری اسلامی ایران و نقض غرض است.»