حامد اسماعیلیون در واکنش به منشور گروه‌های صنفی و مدنی: همزمان باید به تدوین «برنامه» برای سرنگونی بیاندیشیم

حامد اسماعیلیون در نشست کارگروه حقوق بشر بین‌المللی پارلمان کانادا

حامد اسماعیلیون، یکی از هشت مخالف جمهوری اسلامی که در نشست دانشگاه «جُرج تاون» حضور داشتند و وعده انتشار «منشور»ی برای همبستگی داده بودند، با انتشار توئیتی به منشور منتشر شده توسط ۲۰ گروه و تشکل صنفی واکنش نشان داد.

اسماعیلیون در توئیت نوشت: «هر متن یا منشوری که باعث شود آدم‌ها در برابر دشمن مشترک در کنار هم بایستند اهمیت دارد. حتی اگر نقایصی متوجه‌اش باشد.»

روز سه‌شنبه ۲۰ گروه و تشکل صنفی و مدنی ایران با انتشار متنی که از آن با عنوان «منشور مطالبات حداقلی» نام بردند، مجموعه‌ای از مطالبات و اهداف را در ۱۲ بند تدوین و در اختیار افکار عمومی گذاشتند. این منشور با واکنش‌های بسیاری روبه‌رو شد و از آن استقبال شد.

این تشکل‌های صنفی و مدنی در اطلاعیه مشترک خود اعلام کردند: در چهل و چهارمین سالروز انقلاب ۵۷ «شیرازه اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور» به چنان «گردابی از بحران و از هم گسیختگی» فرو رفته که «هیچ چشم‌انداز روشن و قابل حصولی» را نمی‌توان برای پایان دادن به آن در «چهارچوب روبنای سیاسی موجود» متصور بود.

بیست گروه، مجموعه و تشکل کارگری و مدنی ایران در بخشی از اطلاعیه خود آورده‌اند: این اعتراضات بنیادین، که «کم سابقه‌ترین» حمایت‌های بین‌المللی را به خود جلب کرده، اعتراضی علیه «زن‌ستیزی و تبعیض جنسیتی، ناامنی پایان ناپذیر اقتصادی، بردگی نیروی کار، فقر و فلاکت و ستم طبقاتی، ستم ملی و مذهبی» است.

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، اتحادیه تشکل‌های دانشجویی دانشجویان متحد، شورای بازنشستگان ایران و کانون مدافعان حقوق بشر از جمله گروه‌های امضاکننده این منشور مشترک هستند.

پیش از این، میرحسین موسوی، یکی از رهبران «جنبش سبز» که از سال ۱۳۸۹ در حصر خانگی به‌سر می‌برد، نیز با انتشار بیانیه‌ای، ضمن تاکید بر ناکارآمد بودن سازوکارهای قانون اساسی فعلی و ساختارهای موجود در جمهوری اسلامی، خواستار همکاری نیروهای سیاسی برای گذار از جمهوری اسلامی و تشکیل مجلس موسسان برای تدوین قانون اساسی تازه شد.

انتشار بیانیه موسوی نیز واکنش‌های زیادی در پی داشت و گروه‌ها و شخصیت‌های مختلفی از آن استقبال و انتقاد کردند.

حامد اسماعیلیون، در بخش دیگری از همین توئیت خواستار «اندیشیدن» به تدوین «برنامه» برای «سرنگون کردن» جمهوری اسلامی که از آن به عنوان «دشمن مشترک» نام برد، شد.

در نشست مشترک هشت مخالف جمهوری اسلامی در دانشگاه «جُرج تاون» که روز جمعه ۲۱ بهمن برگزار شد، حاضران در نشست وعده دادند که به زودی «منشور»ی را برای همبستگی نیروها به منظور «سرنگونی» جمهوری اسلامی ارائه خواهند کرد.