واکنش‌ها به کنگره «بانوان تاثیرگذار» ادامه دارد؛ کیهان: مخالفان فقط زنان «چشم آبی و مو بلوند غربی» را تحسین می‌کنند

مقامات دولت جمهوری اسلامی در روزهای اول بهمن ماه با دعوت از تعدادی از مهمانان خارجی، کنفرانسی تحت عنوان «بانوان تاثیرگذار» برگزار کردند.

پس از انتقادهای فراوان کاربران شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌های داخلی از «کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار» که توسط جمیله علم‌الهدی، همسر ابراهیم رئیسی برگزار شد، روزنامه «کیهان» رسانه‌ وابسته به علی خامنه‌ای، منتقدان را مورد انتقاد قرار داد.

این رسانه که با بودجه عمومی نیز اداره می‌شود، منتقدان این کنگره ۶ روزه که به تعبیر برخی رسانه‌ها و کاربران رسانه‌های اجتماعی، «پر خرج و پر حاشیه» بود و با حضور دست کم ۳۰۰ میهمان خارجی برگزار شد را صرفا «اصلاح‌طلبان» حکومت ایران دانسته و مدعی شد که مخالفان فقط زنان «چشم آبی» و «مو بلوند غربی» را تحسین می‌کنند.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی در روزهای اخیر نسبت به «بی‌فایده بودن چنین گردهمایی کم اقبال بین‌المللی» اما «پرهزینه» در شرایط کنونی اقتصادی ایران اشاره و آن را «نمایشی بی‌حاصل» دانسته‌اند.

اما بخش دیگری از کاربران با اشاره به نوع پوشش نیمه آزاد حاضران در این کنگره دولتی و مقایسه آن با پوشش افرادی همچون «مهسا امینی»، نسبت به «دوگانگی‌های مکرر» در رفتار حکومت و خون‌هایی که برای توجیه مرگ در بازداشت او به دلیل «حجاب» در این مدت ریخته شده، اشاره کرده‌اند.

وب‌سایت «رویداد۲۴» در گزارشی «رزومه مهمانان اغلب ناشناخته» این کنگره را بررسی کرده و نوشته است کل بودجه معاونت زنان ریاست جمهوری «۳۸.۵ میلیارد تومان» است، اما حدود «۲۱ میلیارد تومان» هزینه این کنگره و حضور «میهمانان جمیله علم‌الهدی» شده است.

سوده غفوری‌فرد دختر حسن غفوری‌فرد رئیس «هیات بازرسی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی» و از برندگان جوایز این کنگره و زینب نصرالله دختر حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان به همراه همسران رئیس جمهورهای پیشین گینه و نیجر از جمله مدعوان این برنامه بوده‌اند.

به گفته فاطمه حقیرالسادات، دبیر علمی کنگره مبلغ ۲۰ هزار یورو (معادل یک میلیارد تومان) به همراه یک گواهی از طرف کمیسیون ملی یونسکو نیز به هر یک از برندگان این کنگره اعطا شده است.

هر چند دبیر علمی کنگره در پاسخ به سوال درباره «اسامی داوران» این مسابقه از اعلام اسامی داوران خودداری کرده و آن را دست کم برای دو سال «محرمانه» دانسته است.

مایا صباغ، مهمان لبنانی این گنگره نیز ویدئو‌های مختلفی از سفرش به تهران در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده و در یکی از این ویدئو‌ها در حالی که «حجاب اجباری» جمهوری اسلامی را برسر ندارد، نوشته «خداوند جمهوری اسلامی را حفظ کند.»

این چهره و مدل اینستاگرامی ویدئویی از حضورش در یک رستوران در تهران را نیز طی توییتی به اشتراک گذاشته و نوشته است: ببینید دختران ایرانی «چقدر راحت و بامزه‌اند.» اینجا بیش از چیزی که فکر می‌کنید «آزادی» هست!

مقامات جمهوری اسلامی اصرار دارند تا از واژه «بانوان» به جای زنان در ادبیات رسمی خود استفاده کنند. موضوعی که در عنوان رسمی این کنفرانس هم بر آن تاکید شده است.