خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، با انتشار گزارشی با عنوان «چرا جشنواره فجر باید برگزار شود؟» از بحثهای غیرعلنی به منظور «لغو» جشنواره فجر پرده برداشت. ایرنا در گزارش خود با اشاره به «اینکه بگوئیم جشنواره فجر برای امسال تعطیل شود، چه امتیاز یا مزیتی برای سینمای کشور یا فعالان شاغل در آن دارد؟» نوشت: «باید پذیرفت که تعطیلی یا تحریم جشنواره، هیچ منفعتی برای هیچیک از طرفهای ذیربط ندارد.»
خبرگزاری دولت با اذعان به اینکه جمع زیادی از دستاندرکاران سینما «به دلیل مسائل ملتهب داخل کشور» خواستار«تعطیل» جشنواره فجر هستند نوشت: «وقتی ویروس مرگبار کرونا، نتوانست جشنوارهای را تعطیل کند، آنوقت آیا باید برای اعتراضات یا نارضایتی مدنی از سوی طیفی، حکم به تعطیلی یا تحریم جشنواره دهیم؟»
ایرنا در گزارش خود با تاکید بر اینکه «بحث تحریم یا تعطیلی جشنواره، از آن جمله بحثهای مطرودی است که هیج منفعتی در پی ندارد» از طرفداران تحریم و تعطیلی جشنواره درخواست کرد که «بهجای برجسته کردن بحثهایی از این دست» با «نقدهایی سازنده، زمینه اعتلای بیشتر این رویداد و کارآمدی آن را فراهم کنند.»
خبرگزاری رسمی دولت با طعنه به هنرمندان نوشت: «بسیاری از افرادی که اکنون از تحریم و تعطیلی جشنواره فجر حمایت میکنند، در دوره یا دورههایی، مدیون جشنواره هستند. کسانی که آثارشان در جشنواره دیده شده یا به سکویی برای شهرت و محبوبیت آنها تبدیل شده است.»
ایرنا برگزاری «جشنواره» را برای «تمامی طرفهای سینمای ایران، یک بازی برد - برد» دانست و تاکید کرد که این جشنواره «همچنان سکویی است برای دیده شدن تمامی نسلهای موجود در آن علیالخصوص برای جوانان. بنابراین نه انصاف است و نه حرفهای است که اکنون بخواهیم بزرگترین رویداد سینمایی کشور را با گلبهخودی، مشمول تحریم کنیم.»
چند روز پیش، روابط عمومی چهلویکمین جشنواره فیلم فجر از تعویق در اعلام اسامی آثار بخش اصلی مسابقه در این جشنواره به دلیل «شرایط کشور در ماههای گذشته» خبر داد. قرار بود اسامی فیلمهای بخش رقابتی «سودای سیمرغ» پنجشنبه ۱۵ دی اعلام شود.
همچنین ببینید:
اعلام اسامی فیلمهای جشنواره فجر بهدلیل «شرایط کشور» به تعویق افتاددر اوایل دیماه سال جاری نیز کانون فیلمسازان مستقل ایران در بیانیهای ضمن تاکید بر لزوم تحریم جشنواره فیلم فجر، این جشنواره را تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر خونهای ریختهشده ایرانیان دانست. این کانون سینمایی آذر ماه امسال با حضور جمعی از سینماگران و فیلمسازان ایرانی داخل و خارج این کشور اعلام موجودیت و آغاز به فعالیت کرد. عادله چراغی سخنگوی این کانون است و ۵۰ سینماگر از جمله شیرین نشاط، مصطفی عزيزی، عبدالرضا كاهانی، نيما سروستانی، كاوه فرنام و علی عباسی اعضای آن هستند.
همچنین ببینید:
کانون «فیلمسازان مستقل ایران» خواهان تحریم جهانی جشنواره فیلم فجر شددر هفتههای گذشته و با نزدیک شدن به زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر حواشی پیرامون آن نیز بیشترشد بطوریکه این حواشی که بیشتر مربوط به فراخوانها برای تحریم جشنواره هستند، صدای روزنامه کیهان را درآورده است.
روزنامه کیهان، که زیرنظر نماینده علی خامنهای اداره میشود در واکنش به فراخوانهای تحریم جشنوارهها نوشت: «این کارگردانها با وقاحت تمام پول بیت المال را میخورند؛ جشنواره را هم تحریم میکنند.» این روزنامه وابسته به رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرد که برخی منابع خبری از احتمال تحریم غیررسمی چهلویکمین جشنواره فیلم فجر «توسط تعداد معدودی از کارگردانهایی که با بودجه دولتی در حال ساخت فیلم هستند گزارش دادند.»