اعتراضات مردمی در ایران در اعتراض به آن چه که دولت «جراحی اقتصادی» می نامد، یازده روزه شد و هر روز گستردهتر میشود.
در آخرین گزارشهای منتشر شده مردم شهر گلپایگان در استان اصفهان با حضوری گسترده در خیابانهای اصلی شهر، بر ضد مقامات حکومتی شعار دادند و مردم دیگر شهرهای ایران را به تداوم اعتراضها فراخواندند.
شعارهای اصلی اهالی گلپایگان همچون دیگر شهرهای ایران «رضا شاه روحت شاد»، «مرگ بر دیکتاتور»، «آخوند باید گم بشه» و «ایرانی باغیرت، حمایت حمایت» است.
همچنین ببینید:
تظاهرات شبانه مردمی در گلپایگان و اعتراض به سرکوب با سردادن شعار رضا شاه روحت شادگزارشهای مردمی حاکی است در شهرستان شول آباد از توابع الیگودرز استان لرستان نیز درگیری شدیدی بین مردم و نیروهای امنیتی رخ داده است. در این درگیری که در مراسم خاکسپاری پیشعلی حاجیوند از جانباختگان اعتراضات اخیر رخ داد، مردم به سمت یک خودروی نظامی سپاه تیراندازی کردهاند. به گفته مردم محلی نیروهای حکومتی قصد داشتند مانع از برگزاری مراسم خاکسپاری مرحوم حاجیوند شوند. در شهرستان جونقان چهارمحال و بختیاری نیز دستکم یک شهروند معترض کشته شده است.
گزارشهای تایید نشده نشان میدهد، در اعتراض ده روز گذشته در بخشهای مختلف ایران دستکم پنج نفر کشته و شمار زیادی دستگیر شدهاند.
بر اساس این گزارشها اینترنت نیز در بیشتر مناطق معترض قطع شده است.
سازمان عفو بینالملل با تاکید بر حق اعتراض مسالمت آمیز مردم ایران و تقبیح خشونت و ارعاب دولتی، تصریح کرد: مقامات رژیم ایران باید به الگوی قطع اینترنت که از آن برای ایجاد خفقان و پنهانکردن نقض حقوق بشر از جمله اعمال غیرقانونی نیروهای امنیتی استفاده میکنند، پایان دهند.
در پایتخت نیز اعتصاب رانندگان اتوبوس شرکت واحد وارد سومین روز شد.
رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: نیروهای امنیتی روز سهشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۲ نفر از رانندگان را که در اعتراض به مشکلات معیشتی و اجرای نادرست قانون افزایش حقوق، اعتصاب کرده بودند بازداشت کردند.
همچنین ببینید: بهکارگیری اتوبوسهای نهادی برای پوشش اعتصاب رانندگان اتوبوس در پایانه صادقیه تهرانمحسن باقری افزود: «نیروهای امنیتی همچنان با ایجاد رعب و وحشت و بعضا دستگیری و تحت تعقیب قراردادن کارگران تلاش میکنند اعتصاب را بشکنند.» از سوی دیگر شهرداری تهران با هدف شکستن این اعتصاب، به استفاده از اتوبوسهای ادارهها و یگانهای سپاه پاسداران برای جابجایی مسافران و جلوگیری از تشکیل تجمع و گسترش اعتراضات مردمی اقدام کرده است.
اعتراضها و اعتصابات مردمی زمانی آغاز شد که رییس دولت سیزدهم بر اساس مصوبه مجلس، ارز دولتی تخصیصی به کالاهای اساسی مردم را حذف و اعلام کرد اقلام مورد نیاز مردم نباید گران شوند، اما اگر گران شدند برای جبران، به مردم یارانه کمک معیشتی میدهد.
این در حالی است که یک نماینده مجلس میگوید، پس از این صحبتهای رئیسی، قیمت برخی کالاهای اساسی ۴۰۰ درصد گرانتر شده است.
معینالدین سعیدی، نماینده چابهار افزود:«بر خلاف گفتههای مقامات دولتی عملاً یارانهای به نیازمندان و دهکهای پایین جامعه پرداخت نشده و مردم در زمینه معیشت به شدت مشکل دارند.»
یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در ارتباط با اعتراضات جاری در ایران به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «ما گزارشهای رسانهای در مورد اعتراضات را دیدهایم. ما از حقوق ایرانیان برای تجمع مسالمتآمیز و ابراز وجود بدون ترس از خشونت یا بازداشت خودسرانه حمایت میکنیم.»