چگونه با شیوع امیکرون امیدها برای رسیدن به ایمنی جمعی رنگ باخت؟

کارشناسان بهداشتی در آغاز همه‌گیری کرونا می‌گفتند با واکسینه شدن ۶۰ درصد جمعیت ایمنی جمعی برقرار خواهد شد. آنها با شیوع دلتا این رقم را به بالای ۸۰ درصد جمعیت افزایش دادند. اما زمانی که امیکرون به شدت مسری آمد، متوجه شدند این میزان از واکسیناسیون عمومی هم برای پیشگیری از ابتلا کافی نیست.

بنابراین، امیدها برای رسیدن به ایمنی جمعی کمرنگ شد. خبرگزاری رویترز، در این رابطه با چندین کارشناس گفتگو کرده است.

دکتر اولیویه لو پولن، اپیدمیولوژیست از سازمان بهداشت جهانی، به رویترز گفت: «رسیدن به یک آستانه تئوریک که انتقال ویروس را متوقف کند، با توجه به تجربه‌ای که تاکنون از همه‌گیری داشته‌ایم، به نظر غیرواقعی می‌آید.»

رویترز با استناد به گقتگوهایی که با کارشناسان انجام داده است نوشته است که به جای رسیدن به ایمنی جمعی، شواهد علمی حاکی از آن است که واکسن و سابقه ابتلا به ویروس، به بالا بردن ایمنی در برابر ویروس کرونا کمک می‌کند و باعث می‌شود از وخامت بیماری کاسته شود.

یک استاد بیماری‌های عفونی از «دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن» به رویترز گفته است تا زمانی که ایمنی در برابر این واریانت و انواع آینده ویروس مؤثر باشد، می‌توان بیماری را تحت کنترل درآورد.

واکسن‌های کنونی کووید-۱۹ عمدتاً برای پیشگیری از بیماری‌ شدید و مرگ و میر طراحی شده‌اند.

پسی پنتینن، کارشناس ارشد آنفلوانزا در مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری می‌گوید واکسن‌های در حال توسعه که مصونیت در برابر انواع آینده یا حتی انواع مختلف ویروس‌های کرونا ایجاد می‌کنند، می‌توانند این وضعیت را تغییر دهند، اما این موضوع زمان می‌برد.

فرانسوا بالو، استاد «کالج دانشگاهی لندن» به رویترز گفت هر چند ممکن است این موضوع به نظر وحشتناک برسد اما «باید خود را برای این واقعیت که اکثر مردم و در نهایت همه به این ویروس مبتلا خواهند شد آماده شویم.»