۱۷۵ کشور جهان پیمان پاریس درباره گرمایش جهانی را امضا کردند

[جان کری وزیر خارجه آمریکا همراه با نوه اش، و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در جلسه امضای پیمان پاریس

۱۷۵ کشور جهان، پیمان نامه پاریس درباره دگرگونیهای اقلیمی را در "روز زمین"، در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک امضا کردند. هدف این پیمان نامه، جلوگیری از گسترش پدیده گازهای گلخانه ای و گرم شدن زمین است و کشورهای امضا کننده این پیمان، بیش از ۹۳ درصد از گازهای گلخانه ای جهان را تولید می کنند.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل و میزبان نشست دگرگونیهای اقلیمی، روز جمعه در مراسم پایانی جلسه، همگامی این تعداد کشور را، با هدف اجرایی کردن یک پیمان بین المللی، بی سابقه دانست.

بان کی مون گفت: "امروز کشورهای جهان، گامی تاریخی برداشتند و با امضای خود تعهد بزرگی به آیندگان سپردند. کودکانی که امروز صبح کنار ما بودند، مسئولیت ما را نسبت نسل آینده یادآوری کردند. کلماتی که روی لباس شان حک شده بود، پیامی روشن داشت: "عهد و پیمان شما، آینده ما".

هدف پیمان پاریس آن است که در ۱۵ سال آینده، دمای کره زمین، کمتر از ۲ درجه سانتی گراد افزایش یابد تا بخشی از صدمات اقتصادی و انسانی محیط زیست مرمت شود. در کشور آفریقایی چاد، یکی از بزرگترین دریاچه های زمین، که منبع درآمد مردم محلی است، در حال خشک شدن است.

هیندو اومروس ابراهیم- نماینده جامعه مدنی چاد گفت: "دگرگونی های اقلیمی، به طور روزمره، فقر را بر فقر افزوده و موجب ترک خانه و کاشانه به امید آینده بهتر می شود."

علاوه بر رهبران سیاسی و نمایندگان جامعه مدنی ، لئوناردو دی کاپریو، بازیگر برجسته هالیوود و فرستاده صلح سازمان ملل در امور دگرگونیهای اقلیمی، در جلسه ی دیروز از رهبران کشورها خواست به تعهدات خود با جدیت عمل کنند.
این بازیگر سرشناس هالیوود و فرستاده صلح سازمان ملل در سخنانش از جمله گفت "امروز زمان برداشتن گام های جسور و بی سابقه است."

این نخستین توافق رسمی جهان درباره کاهش تولید گازهای گلخانه ای است و ایران نیز که مقام دهم جهان را در تولید گازهای گلخانه ‌ای دارد، برای کاهش آن تعهد داده است. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز همراه مقام های بلند پایه ی سایر کشورها پیمان را امضا کرده است.