فعالیت کمپین های مخالف و موافق توافق اتمی ایران در کنگره

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

دولت باراک اوباما روز یکشنبه گذشته متن توافق اتمی و متمم های آن را به طور رسمی به کنگره آمریکا تسلیم کرد. کنگره طبق قانون از روز دوشنبه ۶۰ روز یعنی فرصت دارد این توافق را بررسی کند.

باراک اوباما هشدار داده است هرگونه مصوبه کنگره را که مانع توافق جامع اتمی با ایران شود، وتو خواهد کرد. با این حال مقامات ارشد دولت باراک اوباما، این هفته چندین جلسه دیدار پنهان و آشکار با اعضای کنگره خواهند داشت.

روز چهارشنبه قرار است جان کری وزیر خارجه، ارنست مونیز وزیر انرژی و جک لو وزیر خزانه داری بمنظور متقاعد کردن اعضای مجلس نمایندگان دریک جلسه غیر آشکار با آنها دیدار کنند.

روز پنجشنبه نیز وزیر خارجه و وزیر انرژی آمریکا درنخستین جلسه با اعضای کمیته روابط خارجی سنا پس از امضای توافق به سوالات سناتور ها پاسخ خواهند گفت. باب کورکر رییس جمهوریخواه این کمیته پیشتر گفته بود قضاوت در مورد توافق را به بعد از مطالعه آن موکول میکند.

مخالفان توافق اتمی با ایران، جمهوریخواهان کنگره و همچنین طرفداران اسرائیل هستند. سناتور جمهوریخواه جان باروسو روز یکشنبه در گفتگو با تلویزیون فاکس توافق اتمی با ایران را یک اشتباه محض خواند و گفت آقای اوباما به حدی خواهان توافق با ایران بود که تسلیم تهران شد و ابراز نگرانی کرد که روسیه با این توافق خواهد توانست به ایران موشک های بالستیک بفروشد که می تواند به همسایگان ایران و حتی خاک آمریکا برسد.

برخی دموکرات ها با توجه به جو فکری رای دهندگان حوزه انتخابی خود از اظهار نظر در باره توافق خودداری کرده اند، از جمله ۲۸ سناتور دموکرات.

جمهوریخواهان برای رد وتوی باراک اوباما در مورد توافق اتمی با ایران در سنا، به ۶۷ رای سناتورها نیاز دارند.