اوباما: امیدواریم ایران مسیر تعامل با جهان را طی کند

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

در حالیکه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا بر همکاری‌های امنیتی در منطقه خلیج فارس در مقابل نقش بی‌ثبات کننده ایران تاکید کرد، رهبر جمهوری اسلامی ایران آمریکا را متهم کرد که تنها در پی منافع خود در منطقه است.

باراک اوباما در مصاحبه با شبکه خبری العربیه، متعلق به عربستان سعودی گفت که به نفع همه است که ایران به جای تولید سلاح هسته ای با جهان تعامل داشته باشد.

رئیس جمهوری ایالات متحده گفت: «در نظر داشته باشید که آمریکا بسیار روشن بوده است که ایران مسلح به سلاح اتمی بالقوه خطرناک‌تر و بی‌محاباتر است. از این رو مصالح همه است که از دست نیافتن ایران به سلاح هسته‌ای اطمینان حاصل شود. ما مسیر تعامل ایران با جامعه جهانی را به نحوی مثبت نشان داده‌ایم: تعامل در تجارت ، بازرگانی و آموزش و مبادلات علمی. این مسیری است که امیدواریم ایران طی کند.»

آقای اوباما همچنین گفت که حتی در صورت دست یابی به توافق هسته‌ای ‌با ایران، کشورهای منطقه هنوز از نقش بی‌ثبات کننده ایران نگرانند.

اوتشریح کرد: «اما می‌خواهم تاکید کنم که درک می‌کنم نگرانی‌هایی در منطقه در رابطه با فعالیت‌های بی‌ثبات کننده وجود دارد و اگر به توافق هسته‌ای هم با ایران برسیم هنوز نگران برخی از فعالیت‌های ایران هستیم، نه تنها از سوی نیروی قدس یا سپاه پاسداران بلکه از سوی نیروهای نزدیک به ایران، مانندحزب الله.»

آقای اوباما در اجلاس کمپ دیوید اطمینان داد که آمریکا از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در مقابل هر گونه تهدید نظامی دفاع خواهد. او بر تقویت همکاری امنیتی با آن کشور تاکید کرد.

از سوی دیگر اما در ایران ، شنبه ۲۶ اردیبهشت آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی گفت که آمریکا در پی منافع خود در منطقه است.

وی در واکنش به نگرانی‌های ناشی از نقش ایران در تنش‌های منطقه‌ای، از مردم کشورهای یمن ، بحرین و فلسطینی‌ها به عنوان ستمدیدگانی یاد کرد که ایران در حمایت از آنها مصمم است.

رهبر جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه امنیت منطقه خلیج فارس باید بوسیله کشورهای همین منطقه تأمین شود، گفت: «اگر منطقه خلیج‌فارس امن باشد، همه کشورهای منطقه از این امنیت بهره‌مند خواهند شد اما اگر خلیج‌فارس ناامن شود، برای همه کشورهای منطقه ناامن خواهد بود.»

این سخنان آیت الله خامنه ای در حالیست که حمایت ایران از شورشیان شیعه حوثی در یمن، که علیه دولت این کشور می جنگند، نگرانی کشورهای حاشیه خلیج فارس را برانگیخته است.