انصراف دانشگاه ماساچوست از عدم پذيرش دانشجويان ايرانی

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

دانشگاه امهرست ماساچوست اعلام کرد که از تصمیم پیشین خود مبنی بر عدم اعطای پذیرش به دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل در برخی رشته‌ها منصرف شده است.

این دانشگاه اوايل هفته گذشته در اطلاعیه‌ای که بر روی وبسایت خود منتشر کرد، نوشت در راستای پیروی از تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران از پذیرش دانشجویان ایرانی در مقطع کارشناسی ارشد برخی رشته‌های فنی، مهندسی و علوم معذور است.

این اطلاعیه چند ساعت پس از انتشار از وبسایت این دانشگاه آمریکایی حذف شد، تا این‌که روز چهارشنبه بطور رسمی اعلام کرد که از تصمیم خود برای عدم پذیرش دانشجویان ایرانی منصرف شده است.

یکی از مقامات این دانشگاه گفته است بررسی‌های بیشتر، مشورت با وزارت خارجه آمریکا و عمل به‌ سیاستهای این دانشگاه در راستای در اختیار گذاشتن فرصت‌های آموزشی آزاد به همه متقاضیان، دلیل انصراف از تصمیمی است که پیشتر گرفته بود.

دانشگاه امهرست در اطلاعیه ‌نخست خود با عنوان «رویه پذیرش دانشجویان ایرانی» گفته بود که به‌ شهروندان ایرانی متقاضی تحصیل پذیرش نخواهد داد و دلیل آن را «قانون کاهش تهدید ایران و حقوق بشر سوریه مصوب اوت ٢٠١٢» که با هدف تشدید تحریم اقتصادی ایران به‌ تصویب رسیده بود، عنوان کرد.

موضوعی‌که با اعتراض ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی، انجمن‌های ایرانیان در آمریکا و حتی برخی رسانه‌ها و گروه‌های دانشجویی در آمریکا نیز مواجه شد.

مسعود الفت، عضو گروه انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه شریف (سوتا)، به‌ بخش فارسی صدای آمریکا می گوید نگرانی این انجمن آن است که «تصمیم دانشگاه امهرست ماساچوست به مبادلات فرهنگی دو کشور آسیب بزند و از سوی دیگر به دانشگاه‌های دیگر آمریکایی نیز سرایت کرده و مشکلات بیشتری برای دانشجویان ایرانی به‌ بار آورد.»

نریمان مصطفوی، از فعالان پیشین دانشجویی دانشگاه پلی تکنیک تهران و دانشجوی فعلی دانشگاه ماساچوست، نيز به روزنامه بوستون گلوب گفت به‌ عنوان دانشجویی که در ایران با محدودیت‌های بسیاری روبرو بود، از تصمیم این دانشگاه که خلاف ارزش‌های آمریکایی است، غافلگیر شده و توقع چنین برخوردی را نداشته است.

مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز گذشته با اعلام این‌که هنوز از ابعاد تصمیم دانشگاه ماساچوست بی‌اطلاع است، گفت دولت ایران در حال پیگیری این موضوع است.

پیشتر، تعدادی از دانشگاه‌های کانادا، استرالیا و نروژ به دلایلی مشابه از پذیرش یا ادامه تحصیل دانشجویان ایرانی در برخی رشته‌های مرتبط با علوم فنی و هسته‌ای سرباز زده بودند.