قاضی صلواتی از دسترسی جیسون رضائیان به وکیل جلوگیری می‌‌کند

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

گزارش‌ها از ایران حاکی است که جیسون رضائیان، خبرنگار ایرانی‌تبار روزنامه واشنگتن پست امکان ملاقات و برقراری ارتباط با وکیل مدافع خود را ندارد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از برادر آقای رضائیان گزارش داده است که خانواده این روزنامه‌نگار زندانی، مسعود شفیعی را به عنوان وکیل پرونده برگزیده‌اند، اما مسئولان قضایی تاکنون اجازه ملاقات او با جیسون را نداده‌اند.

جیسون رضائیان از حدود ۷ ماه پیش تاکنون در بازداشت موقت به سر می‌برد و به تازگی اعلام شد که اتهامش «جاسوسی» است و محاکمه او در دادگاه انقلاب به عهده قاضی صلواتی گذاشته شده است.
آقای شفیعی در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا درباره مشکلات مشکلات دسترسی به جیسون برای امضای برگه وکالت و دفاع از او گفت «من دو سه روزی به شعبه ۱۵ دادگاه مراجعه کردم و متاسفانه آقای صلواتی، قاضی پرونده، به ماموران دستور داد که تحت هیچ شرایطی به من اجازه ورود ندهند. به این ترتیب من نتوانستم ظرف دو سه روز گذشته به ایشان مراجعه کنم».

این وکیل دادگستری در ادامه توضیح داد که برای پیگیری موضوع امضای برگه وکالت توسط جیسون رضائیان، نامه‌ای به رئیس دادگاه انقلاب نوشته است، اما پس از دو روز، رئیس دادگاه پاسخ داد که قاضی صلواتی اعلام کرده جیسون وکیل دارد و وکالت شفیعی پذیرفته نمی‌شود.

مسعود شفیعی این گفته قاضی صلواتی را از نظر قانونی موجه ندانست، چرا که به گفته او «در مورد وکیل، موکل و خانواده‌اش تصمیم می‌گیرند. مادر و برادر جیسون، حتی همسرشان در دیداری که با جیسون داشته اصرار دارند که من وکیل آقای رضائیان باشم».

به گفته آقای شفیعی، با توجه به اصرار خانواده جیسون بعید می داند که آنها با شخص دیگری قرار وکالت امضا کرده باشند. او همچنین شایعه تمدید نکردن پروانه وکالتش را رد کرد و گفت هم اکنون وی دارای پروانه فعال است.

مسعود شفیعی پیشتر وکیل سه کوهنورد آمریکایی بود که در سال ۲۰۰۹ میلادی (۱۳۸۸ خورشیدی) بازداشت و با وساطت سلطان عمان در سال ۲۰۱۱ آزاد شدند. این سه کوهنورد نیز به اتهام جاسوس محاکمه شدند و قرار بود هشت سال دوران محکومیت خود را در زندان در ایران سپری کنند.

تعیین آقای صلواتی برای پرونده جیسون رضائیان، به خاطر احکام سنگینی که در پنج سال اخیر صادر کرده است و چندی پیش از سوی روزنامه گاردین به عنوان یکی از شش قاضی ضد آزادی بیان معرفی شد، انتقادهایی را به همراه داشت.

قاضی صلواتی از سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ خورشیدی) از سوی اتحادیه اروپا در فهرست افراد تحریم شده و ممنوع الورود به این اتحادیه قرار گرفته است. بر این اساس، تا حدودی مشخص شده بود که پرونده آقای رضائیان در طول دوره رسیدگی به دست اندازهایی برخورد خواهد کرد.