ابراز «نگرانی عمیق» کلینتون از گروگان گیری در الجزایر

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا می گوید "عمیقا نگران" بحران گروگانگیری در الجزایر است، و از دولت الجزایر خواسته است برای حفظ جان گروگان ها هر آنچه را که در توان دارد به کار گیرد.

خانم کلینتون، روز جمعه در جلسه ای مشترک با وزیر امور خارجه جدید ژاپن در حالی در واشنگتن صحبت می کرد سخن می گفت که رسانه های دولتی الجزایر از کشته شدن دست کم ۱۲ الجزایری و خارجی در پی حمله ارتش الجزایر خبر دادند.

مقامات آمریکائی، اواخر وقت جمعه، تائید کردند یک گروگان آمریکائی به نام فردریک بوتاچیو جزو گشته شدگان است.

خانم کلینتون وضعیت را "بسیار دشوار و خطرناک" توصیف کرد اما گفت به دلیل ملاحظات امنیتی نمی تواند وارد جزئیات شود. خانم کلینتون گفت همکاری آمریکا با الجزایر و دیگر کشورهای منطقه برای" گسترش و تعمیق" اقدامات ضد تروریسم کاملا ضروری است.

اندکی پیشتر خبرگزاری دولتی الجزایر گزارش داده بود قریب ۱۰۰ گروگان خارجی که روز چهارشنبه توسط ستیزه گران اسلامی ربوده شده بودند، آزاد شده اند اما وضعیت بیش از ۳۰ نفر دیگر روشن نیست.

گزارش های روز جمعه ، به نقل از یک منبع امنیتی معرفی نشده، حاکی از آن بود که ستیزه گران دست کم ۱۳۲ خارجی را در جریان حمله روز چهارشنبه به یک مجتمع گاز طبیعی در شرق الجزایر به گروگان گرفته اند.

گزارش های تلویزیونی که روز جمعه از تلویزیون الجزایر پخش شد بعضی از گروگان های نجات یافته را نشان می داد که از ارتش الجزایر تشکر می کنند.

مشخص نیست گروگان هایی که گزارش شده است آزاد شده اند توسط ارتش الجزایر نجات پیدا کرده اند یا گروگانگیر ها آنان را رها کرده اند. تائیدیه ای از سوی غرب در مورد این گزارش نیز در دست نیست.

گفته می شود اتباع آمریکا، بریتانیا، ژاپن ، نروژ، رومانی، فیلیپین، فرانسه، مالزی، و اتریش جزو گروگان ها هستند.

پیشتر در روز جعه، ویکتوریا نولند سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا اوضاع را "خطرناک و پیچیده" توصیف کرده بود. خانم نولند گفت "آنها (الجزایری ها) با افرادی سروکار دارند که هیچگونه ارزش و احترامی برای زندگی انسان قائل نیستند و مسلما به سود ماست که شاهد پایان بخشیدن موفقیت آمیز به این وضعیت باشیم".

مقامات در آمریکا، بریتانیا و کشورهای دیگر می گویند خواستار اطلاعات درباره چگونگی وقایع در محل گروگان گیری هستند، و از اینکه الجزایر پیش از آغاز عملیات نظامی آنها را آگاه نکرده است ابراز تاسف می کنند.

دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا روز جمعه به قانونگذاران گفت نخست وزیر الجزایر ضمن با خبر ساختن وی از آخرین تحولات گفته است "تروریست ها سعی می کردند فرار کنند و ارزیابی اوضاع نشان می داد که جان گروگان ها در خطر است و به همین جهت موظف بودیم واکنش نشان دهیم و وارد عمل شویم".

کامرون گفت "دیشب وقتی که با نخست وزیر الجزایر صحبت کردم به من گفت مرحله نخست عملیات تمام شده است، اما این مجتمع تاسیساتی بزرگ است، و هنوز در تعقیب تروریست ها، و احتمال پیدا کردن بعضی از گروگان ها، در بخش هائی دیگر هستیم".

کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد اوباما مرتب توسط مقامات امنیتی از آخرین تحولات در الجزایر با خبر می شود.

لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در لندن بود و با نخست وزیر بریتانیا ملاقات کرد. مقامات می گویند در این ملاقات دربار ه اوضاع در الجزایر، مالی ، و مسائل دیگر بحث و تبادل نظر شد.

آقای پانه تا در یک سخنرانی در کالج پادشاهی لندن گفت تروریست هائی که به آمریکائیان حمله کردند "مامنی نخواهند اشت، نه در الجزایر، نه در شمال آفریقا، و نه در هیچ جائی دیگر".

ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا نیز در جریان سفر به پرث در استرالیا هشدار داد که آدم ربائی در الجزایر بخشی از یک مشکل بسیار نگران کننده تر است.

آقای هیگ گفت "این واقعه هولناک تروریستی مجددا خطری را منعکس می کند که تروریسم بین المللی متوجه شمال آفریقا و مناطق ساحلی آن ساخته است، و ما با همکاری شرکای بین المللی مان مصمم هستیم ضمن مقابله با این تهدید و شکست آن نگذاریم پای القاعده به مرزهای جنوب اروپا باز شود".

مانوئل وال، وزیر کشور فرانسه نیز در مورد گروه های ستیزه گر و نقش آنها در ارتباط با اروپا ابراز نگرانی کرد.

وی گفت "سال هاست که جهادی های فرانسوی برای جنگیدن به افغانستان، سوریه، و تعدادی محدود نیز به مناطق ساحلی شمال آفریقا رفته اند. مسلما تشکیلات اطلاعاتی ما آنها را زیر نظر دارد.

ستیزه گران که می گویند به تلافی عملیات نظامی فرانسه در کشور آفریقائی مالی به مجتمع گازی «ان میناس» حمله کرده اند، روز جمعه تهدید به حملاتی بیشتر را مطرح ساختند. یک سخنگوی این گروه به خبرگزاری موریتانی گفت نیروهای الجزایری بهتر است خود را از شرکت های خارجی دور نگاه دارند و گفت" حملات در مناطقی انجام خواهد گرفت که کمتر انتظارش می رود".

مجتمع گازی در منطقه ای دور دست در بیابانی کویری قرار دارد که توسط شرکت های الجزایری، بریتانیائی و نروژی اداره می شود.